Bez zlepšení v útočné fázi nemůžeme myslet na bodový zisk, vnímá trenér realitu

Bez zlepšení v útočné fázi nemůžeme myslet na bodový zisk, vnímá trenér realitu

Největší divácká výprava se chystá z Brna v sobotu na Slovácko. V Uherském Hradišti bude Zbrojovka od 17 hodin bojovat nejen o důležité ligové body, ale i o navrácení přízně svých fanoušků.

„V minulém kole proti Baníku jsme podali nejhorší výkon za dobu mého působení u týmu,“ přiznal bez okolků trenér Václav Kotal. „Musíme se zlepšit především ve hře dopředu, v ofenzivní činnosti,“ ví trenér, kde jeho tým nejvíc tlačí bota. Vždyť za čtyři jarní kola dokázala Zbrojovka dát pouze jeden gól, po chybě Zápotočného se trefil do příbramské sítě Markovič.

Trenér Kotal si zakládá na organizaci hry. Jeho přání a myšlenky dokáží hráči zatím realizovat v defenzívě. Nulu uhrál tým vzadu jak proti Příbrami, tak proti Baníku, v Liberci dostala Zbrojovka gól po triviální chybě brankáře, nikoliv po přečíslení či taktickém zaváhání. „S defenzívou jsme spokojeni, tam problém není. Góly nedostáváme, vzadu jsme jistí,“ ví trenér.

Jenže dopředu je to horší. „Pokud se nezlepšíme ve hře dopředu, nemůžeme myslet na bodový zisk,“ myslí Kotal konkrétně na zápas v Uherském Hradišti. A ví, že to nebude nic jednoduchého. „Slovácko uhrálo bod v Plzni, sice mohlo inkasovat góly, ale také jich mohlo dost dát,“ ví kouč. „Je to konsolidovaný tým, který má silnou ofenzivní fázi. Doma ji dokáže zužitkovat ještě více, než venku,“ dodává Kotal. Na druhé straně, Zbrojovka v tomto ročníku ještě nezvítězila na hřišti soupeře, tak jednou by to mohlo přijít. Za velké divácké podpory našich fandů. To se nám ale opět jako bumerang vrací slova Václava Kotala, že bez zlepšené útočné fáze to nepůjde. Náš tým odjede do Hradiště se stejným kádrem, jaký měli trenéři k dispozici proti Baníku, Pašek trénuje individuálně, mimo hru jsou stále dlouhodobí marodi.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...