Juniorka vyhrála v Ostravě a jde na první místo!

Juniorka vyhrála v Ostravě a jde na první místo!

O s t r a v a - Juniorka Zbrojovky zvítězila v Ostravě 3:0 a díky prohře Slavie se posunula na kýžené první místo. Na pražský celek má dvoubodový náskok, odehrála ovšem o zápas víc. Premiérovou trefu zaznamenal Daniel Pospíšil, zbylé góly obstarali Krejčíř a Kunc.

Zbrojovka měla dobrý vstup do utkání, po deseti minutách hry se ranou k tyči podruhé v sezoně trefil Jakub Krejčíř - 0:1. Ve zbytku první půle byl aktivnější domácí celek, vyjma Byrtusova lobu ale příliš šancí neměl.

Do druhé půle naskočil i brzy třiadvacetiletý Nika Pilijev - ruský ofenzivní hráč, který v kariéře oblékl dresy Spartaku či CSKA Moskva a zahrál si i v Lize mistrů. Zbrojovka si jeho schopnosti prověří a o další budoucnosti hráče v souvislosti s brněnským klubem se poté rozhodne.

Zbrojovka působila zkušenějším dojmem, odolávala ostravským snahám o vyrovnání a v 70. minutě přidal gólovou pojistku Tomáš Kunc - 0:2.

V samém závěru zakončil rychlý kontr Brna Daniel Pospíšil a mohl se tak radovat ze své premiérové branky v dresu juniorky. Díky tříbrankové výhře a prohře Pražanů na hřišti Hradce Králové se Zbrojovka vyhoupla do čela tabulky (má však oproti Slavii odehrán jeden zápas navíc).

"Hodně nám pomohl rychlý gól, výhru jsme potvrdili brejky. Na to, že jsme první, se nekoukáme, soustředíme se hlavně na sebe, navíc Slavia má zápas k dobru," okomentoval utkání trenér Richard Dostálek.