Pavel Zavadil po Baníku: Nebylo to ideální, ale i takové zápasy bohužel jsou

Pavel Zavadil po Baníku: Nebylo to ideální, ale i takové zápasy bohužel jsou

B r n o - Kapitán Zbrojovky Pavel Zavadil byl u dvou největších šancí Zbrojovky v utkání s Baníkem. Nejprve dorážel Janotkovu střelu těsně vedle, v závěru pak jeho přímý kop odstartoval solidní závar ve vápně.

Ani jedna ze situací bohužel brankou neskončila a nerozetnula bezbrankové moravsko-slezské derby. "Vzhledem k vývoji utkání je ale remíza spravedlivá. Byl to takový upracovaný fotbal, na vítězství to dnes bohužel nebylo, chyběla potřebná kvalita," přemítal po utkání Zavadil.

I on sám od zápasu čekal víc. "Chtěli jsme soupeři odskočit a dýchat klidněji. Nedoplňovali jsme se, když už jsme získali míč, nepřišel dobrý centr. Ve vápně nás navíc bylo málo a celkově to nebylo ono. Rozhodně to nebylo utkání příjemné pro oko diváka. I takové zápasy ale jsou, zejména ty o záchranu," pokračoval ve svém hodnocení.

Konkrétnější rozbor nedostatků si ale nechal pro kabinu. "Nejprve si to musíme rozebrat mezi sebou, říci si, co bylo špatně. Platí pro nás, že to musíme zlomit, zejména střeleckou produktivitu. Nemáme jinou možnost, než pracovat dál, být ve vápně důraznější a přesnější," uvědomuje si kapitán.

Výsledek 0:0 mnoho neřeší, na druhou stranu ani Zbrojovku vyloženě nepotopil. "Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, jak už jsem říkal. Sami si komplikujeme situaci, ale pořád to záleží jen na nás. Nemůžeme se ohlížet na ostatní zápasy, na to bude čas, až budeme mít dost bodů. Teď už je třeba se soustředit na Slovácko," vzhlíží Zavadil k nadcházející sobotě.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....