Souboj s Baníkem vítěze nepřinesl

Souboj s Baníkem vítěze nepřinesl

Záchranářský souboj se nesl v duchu tuhé bitvy, která nepřinesla příliš pohledných momentů. V první půli domácí zachránila tyč, Zbrojovka pak měla blízko gólu v závěru, kdy po Zavadilově ráně nedokázal vyražený míč nikdo z dobíhajících hráčů dorazit. Výsledná remíza je zaslouženým výsledkem.

Karty byly před nedělním moravsko-slezským derby rozdány jasně. Baník na Zbrojovku ztrácel pouhé dva body a nemohl si další ztrátu bodů dovolit. Brnu by případná výhra naopak přidala klidu do dalších klání.

Solidní divácká kulisa na stadionu v Králově Poli přihlížela opatrnému začátku utkání. Z letargie probraly obecenstvo v 10. minutě dva nebezpečné centry Pavla Zavadila, po kterých nechybělo moc k tomu, aby se prosadili Markovič s Pernicou. Oba jejich pokusy však obrana Baníku zablokovala. První šance Baníku přišla po sedmnácti minutách hry, kdy Greguš protáhl připraveného Hladkého. Následný roh byl již o poznání nebezpečnější, když domácí zachránila až branková konstrukce.

I nadále o sobě dávaly oba celky vědět především ze vzduchu, když po dalším Zavadilově centru nepřesně hlavičkoval Skalák. První půl hodina až na tyč hostí příliš vzrušení nepřinesla, uzavřel ji pak nebezpečný centr Kukece, na který však ani ve skluzu nedosáhl Štěpán. Paradoxně více práce než obě defenzívy měl v prvním dějství hasičský sbor u sektoru Baníkovců. Za způsob, jakým si poradil se dvěma požáry si rozhodně zaslouží absolutorium.

Před pauzou hosté z Ostravy vystupňovali svůj tlak a výsledkem byly dvě velké příležitosti. Krmenčíkův pokus až na čáře zastavil Skalák, z další akce hostů pak pramenil nejistý zákrok Hladkého, po které se k dorážce v jasné pozici dostal Škutka. Ten ale nezanechal klidnou hlavu a trestuhodně brněnskou bránu přestřelil. Václav Kotal měl tak jistě o poločasové pauze svým svěřencům co vysvětlovat.

V úvodu druhé půle o sobě dal vědět dobrou ranou domácí středopolař Janotka a Pavlenka se musel hodně činit, aby jeho dělovku vyrazil. Dorážející Zavadil pak z dorážky jen těsně minul bránu. Po počátečním vzruchu jako by oba celky tušily, že rozhodnout může jediná chyba, což se dosti projevilo na herním projevu obou soupeřů. Za zmínku stojí až průnik Ondřeje Sukupa ze 70. minuty, jehož jedovatá střela jen prosvištěla kolem horního rohu Hladkého brány.

V závěru mohl rozhodnout z přímého kopu Zavadil, ale ani on, ani jeden ze tří dorážejících hráčů míč za Pavlenkova záda nepropasíroval. Oba soupeři si tak ze záchranářského souboje odnáší po bodu.

Ohlasy trenérů


Václav Kotal (Zbrojovka Brno): "V prvním poločase jsme byli hodně nervózní, bylo vidět, že jde o hodně. Stále se potýkáme se špatnou koncovkou. S dnešní hrou nejsme spokojeni, protože jsme také nemuseli mít žádný bod, podržel nás brankář Hladký."
František Komňacký (Ostrava): "Myslím, že jsme se s tlakem vypořádali celkem slušně. Byli jsme odvážní, měli i více šancí, než domácí celek. Odjíždíme trochu smutní, hráči cítí, že zde mohli vyhrát."
Pavel Zavadil po Baníku: Nebylo to ideální, ale i takové zápasy bohužel jsou
17.03.2014 | Martin Lísal

Pavel Zavadil po Baníku: Nebylo to ideální, ale i...

B r n o - Kapitán Zbrojovky Pavel Zavadil byl u dvou největších šancí Zbrojovky v utkání s Baníkem....
Čekání na gól, zhodnotili
16.03.2014 | Martin Lísal

Čekání na gól, zhodnotili "bitvu bez koření" oba...

B r n o - Utkání Zbrojovky s Baníkem přineslo bezbrankovou remízu, která v boji o záchranu mnoho...
Z naší strany to bylo špatné, nehledal výmluvy obránce Pernica
16.03.2014 | Martin Lísal

Z naší strany to bylo špatné, nehledal výmluvy obránce...

B r n o - Luděk Pernica po utkání s Baníkem netajil zklamání, slova ze sebe soukal jen těžko. Byl...

Fotogalerie

Všechny fotografie