Je to pro nás primární duel pro vyhrabání se od spodku tabulky, vnímá realitu Petr Buchta

Je to pro nás primární duel pro vyhrabání se od spodku tabulky, vnímá realitu Petr Buchta

Malé jubileum oslaví v nedělním zápase proti Příbrami defenzivní hráč – obránce, záložník či stoper – Petr Buchta. Vyběhne ke svému 25. prvoligovému startu v Gambrinus lize. „Doufám, že to bude pro mě a tím pádem pro všechny vítězný duel. Tohle je pro nás primární duel k vyhrabání se od spodku prvoligové tabulky,“ vnímá realitu a důležitost tohoto duelu.

V pátek před polednem se po tréninku ještě zdržel na stadionu a lehce protahoval své tělo. Dokonale připravené svaly a samozřejmě i hlava – to bude základ úspěchu proti středočeskému klubu, který má v tabulce o tři body více, ale je podobně jako Zbrojovka namočený v sestupových vodách.

Petr se ještě krátce ohlédl za duelem na Spartě: „Věděli jsme, jak moc těžké utkání to bude, ale přesto jsme měli podat mnohem lepší výkon,“ zmínil se. Příliš pozitivního se z toho podle něj brát nedá. „Nebylo tam příliš toho, oč bychom se mohli opřít, ale hlavně musím zdůraznit, že Sparta je někde jinde. Teď to bude úplně jiný zápas. Musíme líp bránit, pokud možno uhrát vzadu nulu, to bude základ úspěchu.“

Lepší obrana, to znamená i ubránění standardních situací. „Za celou přípravu jsme z nich nedostali gól a teď hned z prvního rohu na Spartě inkasujeme,“ kroutí hlavou Buchta. „Musíme více a pečlivěji plnit taktické pokyny trenéra,“ říká a stáčí řeč k nedělnímu duelu: „Oba dva týmy hrají o záchranu, oba dva takříkajíc musí, takže to asi bude takticky svázaná bitva.“ Celý tým se na ni připravoval nejen na hřišti, ale i u videa. „Viděli jsme toho dost, trenér nám vysvětloval, co po nás bude chtít, ale vytrubovat ven to samozřejmě nebudu,“ sdělil Buchta, který v sestavě pendluje na různých postech: „Na Spartě jsem hrál pravého beka i záložníka, na konci duelu jsem pak šel na pravého stopera. Já jsem rád za každé zařazení do sestavy, ale na tom záložníkovi toho předvedu asi nejmíň,“ je Petr k sobě soudný.

Věřme, že soudný bude i jeho tip na nedělní výsledek: „Dva nula vyhrajeme!“ řekl jasně.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...