Všichni v kabině jsme si vědomi, že tento zápas se hraje o šest bodů, tvrdí asistent Michal Šmarda

Všichni v kabině jsme si vědomi, že tento zápas se hraje o šest bodů, tvrdí asistent Michal Šmarda

Sparta už je za námi, v Brně vše směřuje k veledůležitému zápasu o udržení. V jarní premiéře na Srbské hostí Zbrojovka v neděli od 17 hodin Příbram.

Přesto se na setkání s novináři trenér Václav Kotal k pondělnímu duelu na Letné vrátil. „My jsme si vědomi, že se nám ten zápas nepovedl. Je třeba si ale uvědomit, že nastoupili tři hráči s nulovými ligovými zkušenostmi. Sparta na nás byla příliš kvalitní, přesto si myslím, že při lepší organizaci hry jsme mohli být v útočné fázi nebezpečnější. Naše produktivita byla opravdu nízká. Nedokázali jsme využít nátlakové hry Sparty k rychlým protiútokům. Chci věřit, že utkání s Příbramí bude mít z naší strany úplně jiné parametry. V mužstvu cítím odhodlání udělat pro dobrý výsledek maximum,“ přešel trenér plynule od jednoho duelu ke druhému.

Zbrojovka se celý rok potýká s velkou marodkou a nejinak tomu bylo a je i na začátku jara. „Chybí nám stále Kaščák a Mezlík, což jsou bojovné typy, které bychom zvláště v takových zápasech jako proti Příbrami potřebovali,“ připomenul dlouhodobé marody. S těmi „krátkodobými“ to ale vypadá už lépe: „K dispozici by měl být Košťál, který začal trénovat, zdráv je i Malík. Pašek byl dnes na vyšetření, ale léčení ještě nějakou dobu potrvá, horizont návratu je tak do dvou týdnů,“ vypočetl Kotal.

Z kádru naopak vypadl pro čtyři žluté Janotka, ale na jeho post pravého záložníka se může vrátit Skalák, který na Spartě nemohl hrát. Do sestavy se může zapojit i Jan Šisler, nová posila z Hradce, která si odbyla premiéru už na Letné. „Odehrál 38 zápasů v lize a dal šest gólů, to hovoří za hodně, je to poctivý, pracovitý fotbalista. Ale poslední utkání, nepočítám-li kousek na Spartě, hrál v listopadu, tak nevím, co s ním ta přestávka udělá. Věřím, že se do toho rychle dostane, na trénincích se jeví velmi dobře,“ řekl o něm Václav Kotal.

Parketou asistenta Michala Šmardy je mj. sledování soupeře, tedy v tomto případě Příbrami. „Viděl jsem její utkání s Bohemkou. Příbram zaznamenala velký pohyb v kádru, v základní sestavě se objevil Zeman, Slepička, Volešák a Řezníček, takže šli do kvality. Pro ně bylo důležité, že první utkání doma zvládli, k nám pojedou se sebevědomím a snahou bodovat. Hrají poctivý a bojovný fotbal, hlavně v obranné fázi, na což mají vhodné a fyzicky dobře stavěné typy. U nás budou hodně nebezpeční co se týče brejkových situací,“ vystudoval Michal Šmarda. „Hlavní ale bude náš výkon, nečeká nás nic lehkého, všichni víme, že se hraje o šest bodů. Příbram vede brněnský trenér Čuhel s asistentem Maléřem, také Brňanem, i z tohoto důvodu bude mít zápas velký náboj.“

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...