Přišel jsem Brnu pomoci k záchraně první ligy, říká nová posila Zbrojovky

Přišel jsem Brnu pomoci k záchraně první ligy, říká nová posila Zbrojovky

V loňském ligovém ročníku dal dvě branky do sítě Zbrojovky a značně jí tak zkomplikoval boj o záchranu. Do druhé ligy se ale nakonec pakoval on a jeho Hradec Králové. Teď bude Brnu pomáhat k tomu, aby pro změnu Zbrojovka nesestoupila o patro níž. To je krátká vizitka Jana Šislera, nejnovější posily našeho áčka.

„Ještě na to v kabině nepřišla řeč, že jsem dal Zbrojovce loni dva góly, jeden doma a jeden tady na Srbské,“ vzpomněl si dobře 25 letý záložník, jak se mu v předchozím ročníku dařilo proti Brnu. „Možná mně za to kluci vyčiní, ale já jsem teď tady od toho, abych Brnu pomohl,“ říkal nám Honza v úterý dopoledne.

Kdyby mu někdo o týden dřív řekl, že za sedm bude mít za sebou mistrovské prvoligové utkání a ještě na hřišti Sparty, asi by si významně klepal na čelo. Až minulý pátek se uzavřela složitá jednání o Šislerově příchodu do Brna. „Přichází nám na základě trojdohody mezi kluby FC Hradec Králové, FK Mladá Boleslav a Zbrojovka Brno,“ informoval sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela.

Jméno libereckého odchovance totiž bylo až donedávna nejvíce spjato s Hradcem Králové. S ním sice loni sestoupil, ale na podzim vedl „votroky“ s kapitánskou páskou ve Fotbalové národní lize. Nedohodl se ovšem na prodloužení smlouvy, která mu končí v létě. Trénoval individuálně. „Jen jsem běhal, chodil do posilovny, do balonu jsem ani nekopl, protože jsem neměl s kým,“ popisoval svoji sportovní, nikoliv fotbalovou činnost. Nakonec se dohodl na přestupu s Mladou Boleslaví a odtud zamířil na půlroční hostování sem do Brna. „Rád bych pomohl Zbrojovce k záchraně,“ má jasno o cíli svého angažmá.

První půl hodinu v brněnském dresu s číslem 25 na zádech absolvoval v pondělí na Letné. „Měl za sebou dva tréninky s mužstvem, nemohli jsme od něho čekat zázraky. Ale naznačil, že by měl být posilou,“ řekl o jeho první zkušenosti s brněnským dresem Václav Kotal, kouč, který ho zná právě z Hradce a vyhlédl si ho už v zimě. Jenže tehdy jednání ztroskotala. Vše se „dopeklo“ až nyní těsně před uzávěrkou přestupů. „Jsem rád i za tu půlhodinu, mohl jsem se s kluky sehrát, poznal jsem na vlastní kůži, co můžu od koho čekat. Teď mám do neděle čas na to, aby se vzájemná spolupráce ještě zlepšila. Příbram musíme doma porazit,“ má jasno o cíli před duelem o šest bodů.

P. S. Na rozdíl od Brna Jan Šisler ještě Příbrami gól nedal. Kdoví, třeba to dlouho nebude trvat…

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...