Máme za sebou kvalitní přípravu, ale výsledky nelze přeceňovat, myslí si záložník

Máme za sebou kvalitní přípravu, ale výsledky nelze přeceňovat, myslí si záložník

Prakticky s trenérem Kotalem přišel do kádru Zbrojovky i defenzivní záložník Roman Fischer. Od poloviny září nechyběl v týmu ani jednu jedinou minutu. Odehrál devět zápasů a v nich plnou porci 810 minut. K oporám týmu by měl patřit i na jaře.

„Máme za sebou dobrou přípravu, odehráli jsme kvalitní střetnutí, ale výsledky nesmíme přeceňovat,“ zůstává Roman Fischer na zemi i po vítězství nad účastníkem Evropské ligy z Krasnodaru. „Vyzkoušeli jsme si nějaké taktické věci a zjistili jsme, že to funguje. Atmosféra v mančaftu je dobrá, soustředění v Turecku bylo fajn,“ řekl a pochválil i nováčky, kteří se v sestavě mohou pohybovat blízko něj. „Malík, Keresteš i Šumbera zapadli bez problémů, podle mě mají velkou šanci hrávat,“ myslí si Fischer. „Obecně ale platí, že musíme být důraznější v koncovce a hlavně nebezpečnější venku,“ přeje si.

V pondělí čeká Zbrojovku nejostřejší z ostrých startů do ligy. Zápas na Spartě. Trenér Kotal s velkou nadsázkou už několikrát řekl, že tohle je pro tým generálka na ligu. Jak to vidí Roman? „Kdyby to opravdu měla být generálka, tak bychom tam ani nemuseli jezdit. Trenér to samozřejmě myslel s nadsázkou, ale já to beru tak, že na jaře nás čeká čtrnáct kol a v každém jsou k mání tři body,“ říká jednoznačně.

On sám nemá na Spartu nijak špatné vzpomínky. V dresu Hradce byl dvakrát přitom, když „votroci“ Spartu porazili, ale v domácím prostředí. „Na Letné jsme prohráli, ale hrávali jsme tam vyrovnanou partii. Nemáme se čeho bát,“ dodal. „Byli jsme dobře připraveni, plnili jsme taktické pokyny trenéra a to na ně platilo. Tak snad to nyní zopakujeme,“ věří sobě i týmu. „V žádném případě tam nepojedeme s poraženeckou náladou.“

další články

U17: Těsná prohra s Pardubicemi
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U17: Těsná prohra s Pardubicemi

B r n o - Také dorostenci kategorie U17 se před Pardubicemi nakonec museli sklonit. V atraktivním...
U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...