Příchodem nových hráčů se zvýšila konkurenceschopnost v týmu, pochvaluje si kouč

Příchodem nových hráčů se zvýšila konkurenceschopnost v týmu, pochvaluje si kouč

V sobotu odpoledne se fotbalový tým Zbrojovky vrátil z desetidenního soustředění v turecké Antalyi. Sehrál tam doslova tři a půl přípravného zápasu, s bilancí dvou výher, jedné prohry a jedné remízy, právě po poločase kvůli dešti nedohrané generálky s Lokomotivem Sofia.

Kolem páté odpolední se už hráči „vyloďovali“ na Srbské u stadionu a přesedlávali do svých aut, aby zamířili za svými blízkými, byť svatého Valentýna museli slavit v pánské společnosti spoluhráčů o den dříve.

Za desetidenní poctivou tureckou robotou se ohlédl i trenér Václav Kotal. „Až na ten poslední zápas, kdy jsme kvůli silné průtrži mračen stihli odehrát jen jeden poločas, splnilo soustředění svůj účel. Dobře jsme potrénovali a odehráli jsme kvalitní zápasy,“ vyzvedl trenér zejména výhru 4:1 nad účastníkem Evropské ligy z ruského Krasnodaru a 4:0 nad kazašským Pavlodarem.

Každá strana má ale dvě mince. Ta druhá brněnská se jmenuje zranění. Dodejme hned na začátku, že nejsou zase tak vážná, aby vyřadila hráče na delší dobu podobně jako dříve Mezlíka či Kaščáka. „Pašek odehrál jen část zápasu s druholigovým maďarským týmem, zraněný sval ho pořád bolel, musel hodně odpočívat. Věřím ale, že v pondělí už začne v Brně s námi naplno trénovat,“ vysvětlil trenér.

V oné nešťastné „dešťové“ generálce museli ze hry odstoupit Jirka Skalák a Honza Malík. „Skalák má problémy s lýtkem, dostal koňara. S ním nebude problém, stejně v prvním kole na Spartě nemůže hrát. Malík má tržnou ránu na noze, pět stehů si vyžádá nějakou dobu odpočinku, ale i u něj věřím, že se brzy zapojí do tréninku,“ dodává kouč.

Právě Malík byl jedním z překvapení přípravy, velmi dobře se ukázal už před odjezdem do Turecka. „Ano, patřil k příjemným překvapením, ale stejně bych hodnotil i Šumberu a Keresteše. Tihle ti tři hráči mají velkou šanci dostat se do šestnáctičlenné nominace na prvoligová utkání. „Zvýší se tak konkurenceschopnost týmu. Podobně mám radost z toho, že se uzdravil Aleš Schuster, to zase prospěje složení zadních řad. Z tohohle pohledu jsme maximálně spokojen.“

Ani nedohraná generálka nezmění plány trenéra Kotala, že by do posledního předligového týdne vložil ještě jeden přípravný zápas. „Je pravda, že jsme si tím nedohráním zápasu nevyzkoušeli některé varianty, které jsme měli v plánu. Ale další zápas kvůli tomu hrát nebudeme, doženeme to na tréninku,“ zakončil trenér, který už dříve několikrát s nadsázkou prohlásil, že poslední přípravu na ligu hraje Zbrojovka stejně na Spartě.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....