Do Turecka nejeli a připravují se individuálně. Kdo z nich se nejdříve vrátí do týmu?

Do Turecka nejeli a připravují se individuálně. Kdo z nich se nejdříve vrátí do týmu?

V Turecku tvrdě „zařezává“ 24 fotbalistů, vesměs zdravých. V sázce je místo v prvoligovém kádru Zbrojovky. Do něj by se chtěli také vrátit i ti, kteří do něj patřili, ale vinou zranění zatím nemohou. Jak to s nimi momentálně vypadá?

PAVEL MEZLÍK: Zřejmě nejsledovanější marod Zbrojovky. Jeho kotník se stává bohužel evergreenem, ale svítá na lepší časy. „Před týdnem jsem byl na operaci, doktoři mi kotník znovu vyčistili a spravili. Tři týdny bych měl rehabilitovat a pak se připojit k mužstvu a začít s ním trénovat,“ tvrdí „Mezla.“ Držíme mu palce, ať to už konečně vyjde!

MAREK KAŠČÁK: Léčba přetržených křížových vazů je běh na dlouhou trať. Od zářijové operace Mára poctivě rehabilitoval a teď hlásí: „Začal jsem lehce běhat na pásu v posilovně, tento týden už to zkusím i venku, v lese, na měkkém podloží. Mám vypracovaný program od kondičního trenéra Honzy Cacka, tak snad za měsíc se budu moct hlásit v kabině na společný trénink,“ doufá Kaščák.

MUAMER AVDIČ: V zimní přípravě ho zranilo koleno. Je po artroskopii menisku. „Operace proběhla před týdnem, teď rehabilituje a pokud bude vše probíhat tak, jak má, měl by za tři týdny začít naplno,“ vysvětluje.

MOHAMED „MOMO“ TRAORÉ: Nejsložitější marod brněnské kabiny. Po podzimní operaci srdce je stále mimo trénink. Lékaři mu dovolili zatím zátěž na 70 procent aerobního zatížení, což jsou víceméně vycházky či velmi lehký běh. Začátkem března jde „Momo“ na zátěžový test, který by měl být z hlediska případného „uschopnění“ guinejského záložníka klíčový.

DANIEL PŘEROVSKÝ: Před týdnem byl na operaci s kolenem, kde ho zlobila čéška. „Zdá se, že je vše v pořádku, podle lékařů bych se mohl do měsíce po rehabilitaci zapojit do plnohodnotného tréninku,“ říká hráč, který měl už namířeno na hostování do Karviné, ale problémy s kolenem to zhatily.

MARTIN SUS: Na podzim se podrobil složité operaci břišního úponu, v této oblasti má tzv. „síťku“ na zpevnění. Nyní už je v pořádku, trénuje s juniorkou, odehrál za ni příprvné duely a chce se poprat zpět o místo v A týmu.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...