Stále je na čem pracovat, hlavně na kombinaci pod tlakem, říká Kotal po třetím duelu na soustředění

Stále je na čem pracovat, hlavně na kombinaci pod tlakem, říká Kotal po třetím duelu na soustředění

Zbrojovka „jede“. Po kazašském Pavlodaru si na tureckém soustředění poradila i s ruským účastníkem Evropské ligy a Kubaň Krasnodar porazila 4:1. Není divu, že v táboře Brňanů v hotelovém komplexu Lara v Antalyi zavládla spokojenost.

Hrálo se přímo ve sportovním komplexu s dvěma perfektními travnatými hřišti. „Areál se ještě dokončuje, ale až bude hotov, tak snese parametry zázemí předních evropských klubů,“ napsal na facebookový chat kustod Jirka Havlíček a přidal „meteorologický“ pohled: „Bylo sice pod mrakem, ale celkem teplo. To má vydržet až do konce týdne, takže to bude fajn.“

V noci se z tureckého soustředění ozval e-mailem i trenér Václav Kotal: „Krasnodar nastoupil ve velmi silné sestavě a bylo to vidět. I přes vedoucí gól, po naší velmi pěkné kombinaci, jsme byli pod neustálým tlakem soupeře a tlaku jsme odolávali díky dobré organizaci a pozornosti v obranné činnosti celého týmu. Přes převahu soupeře jsme si dokázali vypracovat další příležitosti po rychlých protiútocích, bohužel bez gólového zakončení. Ve druhém poločase se obraz hry změnil. Dokázali jsme lépe kombinovat a vytvářet si gólové příležitosti. Část z nich jsme dokázali proměnit ve výrazné vedení a nakonec vítězství. Přesto máme na čem pracovat, hlavně na kombinaci pod tlakem.“ Řekl bych, že na první kolo na Spartu bude hodně důležité „přežít“ tlak.

K samotnému utkání se vyjádřil strážce brněnské svatyně: „Byl to určitě kvalitnější soupeř, než Pavlodar,“ popisoval dění na hřišti brankář Václav Hladký. „Ze začátku se nám nedařila kombinace podle našich představ, ale dobře jsme bránili a nepouštěli soupeře do šancí,“ chválil hráče před sebou. Podle gólmana číslo jedna se hra Zbrojovky o hodně zlepšila po přestávce. „Zlepšili jsme kombinaci, výsledkem toho byly pěkné góly a další šance,“ napsal Hladký na facebookový chat. Mrzí ho jen inkasovaný gól. „Krátce před tím jsme hodně prostřídali, dostali jsme se pod tlak a z toho pramenil gól v mojí síti,“ zakončil Hladký.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...