Schopnosti Zbrojovky prověří účastník Evropské ligy - ruský Krasnodar

Schopnosti Zbrojovky prověří účastník Evropské ligy - ruský Krasnodar

Před Zbrojovkou je zřejmě nejtěžší test zimní přípravy. V pondělí 10. února se utká s aktuálně devátým celkem ruské soutěže a účastníkem skupinové fáze Evropské ligy - týmem FK Kubaň Krasnodar. Výkop je naplánován na 16:30.

Zbrojovka má na soustředění za sebou dva zápasy s rozdílným výsledkem. Po výhře nad Pavlodarem totiž Brňané podlehli Dunaújvárosi. Hrát se bude opět na stadionu v Beleku, online přenos bude zajištěn.

Něco o soupeři

Klub (založený v roce 1928) se v minulých letech pohyboval na hraně první a druhé ligy, nyní ale prožívá poměrně vydařené období. V loňské sezoně totiž skončil pátý a pronikl tak do pohárové Evropy, zápasy sledovalo přes třicet tisíc diváků.

V Evropské lize se "Kozáci" přehnali přes Motherwell a Feyenoord do základní skupiny A, kde skončili třetí. O postup je připravila remíza na hřišti lídra skupiny z Valencie, druhá příčka tedy zůstala Swansea. Hlavní ztrátu postupových nadějí ale znamenala prohra na hřišti posledního St. Gallenu.

Soupiska se hemží fotbalisty různých národností - nalezneme zde bulharského reprezentanta Popova, sedmigólového Senegalce Baldého či Ghaňana Rabiho, nechybí ani zástupci Kostariky, Španělska, Rumunska, Ghany nebo například Uruguayec Bueno. Ze zástupců ruské kopané jmenujme reprezentanta Kozlova.

Mužstvem v minulosti prošli i vyslanci z naší země - konkrétně trenér Jozef Chovanec a ofenzivní hráč Jan Rezek, oba zde působili v roce 2005. Aktuálně je nejbližší soupeř Brna osmý, na pohárové příčky má ovšem poměrně vysokou ztrátu.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...