Zbrojovka má za sebou dva rozdílné zápasy, Václava Kotala těší proměňování šancí proti Pavlodaru

Zbrojovka má za sebou dva rozdílné zápasy, Václava Kotala těší proměňování šancí proti Pavlodaru

Když se v pátek ráno procházeli po pláži na turecké riviéře dva naši maséři s kustodem, narazili na skupinku vyznavačů ranního běhu. Jenže i ti patřili do tábora brněnských fotbalistů. Své svěřence tak v písku ještě před snídaní „týral“ trenér brankářů Kristian Barbuščák.

„Vždyť jsem před odjezdem říkal, že sem nejedeme na žádný výlet, ale tvrdě pracovat před ligou,“ smál se trenér Kotal, který prostředí hotelu Grand Park v resortu Lara dobře zná z loňské zimy, kdy zde byl s Jabloncem. A znovu se mu potvrdilo, že sázka na osvědčené místo se vyplácí. Tedy abychom to společně nezakřikli…

„Podmínky jsou tady velmi dobré, máme vše, co potřebujeme ke kvalitnímu tréninku i rehabilitaci,“ vzkazuje z tureckého jihu Václav Kotal. K dispozici jsou tréninková hřiště, samozřejmě s travnatým povrchem, za nimiž tým dojíždí autobusem, ale jen pár minut. „Náplň tréninků je už vyloženě herní, pilujeme organizaci hry, důraz klademe na standardní situace, ať už obranné či útočné,“ popisuje Kotal, na co se tým nejvíc zaměřoval.

Schopnost dávat góly byla nejčastější výtkou svěřencům z domácí přípravy a ze zápasů na umělé trávě v TCM v Brněnských Ivanovicích. Jen co ale tým zvedl paty do Turecka, začalo to padat. V pátek dala Zbrojovka čtyři góly Irtyši Pavlodar, přednímu celku kazašské ligy. „Utkání mělo z naší strany velmi dobrou úroveň, vytvářeli jsme si hodně střeleckých příležitostí a hlavně jsme je dokázali proměňovat,“ chválil Kotal svůj tým za patrně nejvydařenější utkání v dosavadním průběhu přípravy.

V sobotu hrála Zbrojovka odpoledne další duel, tentokráte proti druholigovému maďarskému celku Dunaújváros PASE, ale podlehla 0:2. „V prvním půli jsme proti velmi pohyblivému soupeři měli problémy s kombinací, ve druhém se hra zlepšila, nicméně v době, kdy jsme měli tlak, jsme po hrubé chybě v rozehrávce umožnili jít soupeři do vedení. Příležitost dostali další hráči kádru, ale ne všem se dařilo podle představ,“ hodnotil trenér. Do hry už mohl zařadit i Košťála, Kroupu a na půl hodiny i Paška, tedy hráče, kteří odjížděli do Turecka s drobnými zdravotními potížemi, což je další pozitivní zpráva z turecké riviéry.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...