Šancí jsme měli dost, chybí zakončení, ale snad to přijde, věří trenér

Šancí jsme měli dost, chybí zakončení, ale snad to přijde, věří trenér

Střely zdálky, hlavičky zblízka, dorážky, prostě spousta šancí. To byla ofenzivní stránka středečního přípravného duelu Zbrojovky s Nitrou. Duel skončil 0:0. Trenér Václav Kotal ovšem začal své hodnocení na druhé straně hřiště.

„Potěšitelné pro mě je, že jsme konečně nedostali gól. Nula vzadu těší, je pozitivním signálem, ale vpředu…“ otočil ihned nit hovoru: „Vytvořili jsme si spoustu šancí, z tolika příležitostí bychom měli něco proměnit. Bohužel se nám to nepovedlo a proto to skončilo bez branek,“ litoval Kotal. „Dnes jsme si vytvořili opravdu hodně šancí, ale bohužel ta realizace byla špatná. Chybí nám koncovka, jen Karel Kroupa měl dneska tři vyložené šance, měli je i další a nikdo z nich je nedal.“

Trenér ale nepodléhá panice. „Liga se sice blíží, ale pořád do ní chybí ještě čtyři týdny. Zlepšení tam je, hráči už mají za sebou fyzický blok, na těžké nohy se nejde vymlouvat. Celý tento týden už věnujeme herním nácvikům, zaměřeným na zápasy, na Nitru dnes a na dva sobotní duely. Nepřipadá v úvahu, aby si někdo mohl stěžovat na únavu. Góly snad přijdou v pravý čas,“ přeje si trenér.

Na hřišti se v brněnském dresu objevil nový hráč, 21 letý Slovák Jozef Dolný z Prešova. „V úterý přijel, byl na jednom tréninku, teď hrál. Je to příliš brzo, abych ho hodnotil. V sobotu by se měl na trávníku ještě objevit v jednom přípravném duelu, pak se uvidí,“ zakončil kouč.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
U18: Remíza v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U18: Remíza v Opavě

O p a v a - Dorostenci Zbrojovky (U18) remizovali v dohrávce na hřišti Opavy 2:2. V první půli...
U16: Bodová série skončila v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U16: Bodová série skončila v Opavě

O p a v a - Mladší dorostenci se ve středu vydali k dohrávce na hřiště Opavy. V divoké přestřelce...