Za dvě zimy se dají stihnout přípravy i ve třech klubech, směje se střelec

Za dvě zimy se dají stihnout přípravy i ve třech klubech, směje se střelec

Mohl už být nejlepším střelcem Zbrojovky v přípravných zápasech. V sobotu dal do třinecké sítě první gól. Stejně jako před tím do olomoucké, ten ale pro údajný a odpískaný ofsajd neplatil. „Teď to možná bylo také na hraně, ale sudí nic nepískal, takže to asi bylo v pořádku,“ usmál se Jiří Skalák, muž, o němž je řeč.

„Škoda, že se nám nepovedlo dát těch gólů více, příležitosti byly,“ litoval podobně jako trenér některých nevyužitých příležitostí. „V koncovce se musíme zlepšit,“ potvrzuje. V ofenzivním systému Zbrojovky hraje Jiří Skalák na levém či pravém kraji. „To mi tak vyhovuje,“ přiznává a těší ho, že může uplatnit svoji rychlost, kterou potvrdily i nedávné testy. „Myslím, že v mém případě dopadly dobře,“ říká.

Může za to kvalitní zimní příprava, kterou s celým mužstvem absolvoval. „Dostali jsme pěkně do těla, běhali jsme na letišti v Medlánkách, byli jsme i na přírodní trávě, což bylo vítané zpestření. Teď už pomalu přecházíme k herním záležitostem,“ těší se na více práce s míčem.

Jak známo, Jirka Skalák ve Zbrojovce hostuje z pražské Sparty, loni na jaře také jako host hrával na Slovácku. Tyhle zajímavé peripetie ukazují na jednu zvláštnost v případě Jirky Skaláka. Ve dvou zimách totiž absolvoval či absolvuje přípravu celkem ve třech klubech! „Loni jsem po Novém roce začal na Spartě, za měsíc jsem šel do Slovácka, kde jsem přípravu dokončil. No a nyní jsem v Brně,“ vypočítává Skalák. „Jestli v tom byl nějaký rozdíl? Zásadní určitě ne. Na Spartě jsem spíše nabíral v úvodu fyzičku, na Slovácku se pak ladily herní věci. A tady v Brně to mám všechno v jednom,“ zakončuje.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...