Zápasy ukázaly, kdo hraje vůlí a kdo ne. Podle toho budeme stavět mužstvo, říká kouč

Zápasy ukázaly, kdo hraje vůlí a kdo ne. Podle toho budeme stavět mužstvo, říká kouč

Dva zápasy, dva rozdílné výsledky. To byla zbrojovácká pracovní sobota v rámci zimní Tipsport ligy. Nejprve jedna jedenáctka porazila Olomouc 2:1, aby pak zcela odlišná podlehla Jihlavě, která se tak stala vítězem brněnské skupiny. Pro trenéra Kotala byly ovšem výkony svých svěřenců dobrým studijním materiálem do zbývající části přípravy.

„V prvním poločase prvního utkání jsme si špatně přebírali hráče, proto jsme měli s Olomoucí problém. Po přestávce se to zlepšilo a bylo to znát i na poměru sil, díky krásnému gólu Pavla Zavadila se nám podařilo zvítězit,“ hodnotil trenér první duel. „Co se týče toho druhého, tak v první půli hra ještě jakž takž odpovídala mým představám, ale ve druhé části už absolutně ne. Nebyl jsem vůbec spokojen se způsobem hry. Hráči si musejí uvědomit, že na hřiště jde jedenáct hráčů a do nominace na zápas pak šestnáct,“ volil kritická slova trenér.

Trenér nebyl spokojen především s konstruktivní fází: „Ta začíná už v obranné formaci, nedokážeme vykombinovat do situace, aniž bychom uvolnili některého hráče v dobrém postavení,“ říká Kotal a bere tyto věty v obecné rovině. „Není to o tom, že by hra měla stát na jednom hráči,“ řekl.

Zbrojovka v sobotu sehrála druhé a třetí utkání zimní přípravy. „Mělo to ještě charakter spíš kondiční. Hráči byli ještě v únavě a o to více musejí pracovat vůlí. Tam bylo vidět, jak někteří s vůlí pracují a někteří ne. Podle toho budeme sestavovat mužstvo. Hrajeme o záchranu a v tomto boji bude vůle potřeba až až,“ zakončil trenér.

Další přípravu hraje Zbrojovka v úterý o půl třetí s Ružomberokem na tréninkovém hřišti na Srbské.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...