Čekal jsem, že to bude horší, říká o přípravě zkušený stoper a mrzí ho inkasovaný gól

Čekal jsem, že to bude horší, říká o přípravě zkušený stoper a mrzí ho inkasovaný gól

Jeho posledním záznamem do zápisu o utkání bylo 22. září utkání se Znojmem v Gambrinus lize. Od té doby pro zranění Aleš Schuster nehrál. Až ve středu, v zimní Tipsport lize, shodou okolností opět proti Znojmu.

„Byl to můj první zápas po dlouhé době. Nebylo to ono. Jednak jsme šli do utkání z plné přípravy. Ale dostali jsme zbytečný gól, chtěli jsme hrát hlavně vzadu na nulu,“ pustil se do hodnocení Alda. Do kabiny šel po utkání s ledovým obkladem ruky. „Při jednom souboji jsem spadl a vyvrátil jsem si palec, ale nebude to nic vážného,“ vysvětlil.

On, stejně jako jeho spoluhráči, má za sebou jedenáct dní tvrdé tréninkové lopoty. „Já osobně jsem čekal, že to bude horší. Sice jsme dost běhali, ale už ne dvouhodinové výběhy někam do lesa. Spíš krátké stovky, dvoustovky, vše se sporttesterem. Chodili jsme na umělku, počasí nám dokonce dovolilo jít třikrát na přírodní trávu,“ lebedil si na oko Schuster a zavzpomínal na dobu, kdy v Brně svoji kariéru začínal. „To bylo za pana Jarůška, tehdy nebyly metody tak vymakané, to se fakt běhaly nekonečné úseky. Dnes je to pohodovější a určitě účinnější,“ myslí si Schuster. „Věřím, že takový styl přípravy bude mít na nás dobrý vliv, že se kvalitně nachystáme na ligu. Pan Kotal určitě ví, co dělá, už těch příprav taky naplánoval a absolvoval dost,“ říká Schuster, který předtím zažil zimní přípravy v Moldávii. „Nebyly moc jiné, také se dřela fyzička a když byly peníze, letělo se do Turecka na herní přípravu,“ srovnává.

Sám se cítí nyní v pořádku, i když se do toho dostává pomalu. Chrupavka v koleně mu vystavila stop do konce podzimu. Teď už je v plném zápřahu. „Chci být stoprocentně připraven a pomoct Zbrojovce k co nejrychlejší záchraně první ligy,“ dává si cíl totožný s celým klubem.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...