René Wagner může být se vstupem do sezony spokojený

René Wagner může být se vstupem do sezony spokojený

Mládežnické týmy prožívají vydařený úvod do sezony. Juniorka zatím neztratila ani bod a po minulém víkendu se do čela tabulky propracoval i výběr dorostenců. Nejen o tomto faktu jsme si krátce pohovořili s trenérem Wagnerem.

René Wagner, sám bývalý vynikající fotbalista, dovedl své svěřence ke třem výhrám, mužstvo ztratilo jen remízou v Hlučíně. Naposledy porazilo silnou Plzeň. "Soupeř byl kvalitativně zhruba na úrovni Olomouce, kterou jsme zdolali v prvním kole. V prvním poločase nám neumožnil hrát naši hru a byl lepší, až ve druhé půli jsme dokázali předvádět to, co jsme chtěli, a přidali branky. V tom si síly mužstva cením," zhodnotil v krátkosti zápas s Plzní sám kouč.

Být na špici tabulky je jistě příjemné, tím spíš, že totéž se zatím daří juniorce. Někdejší kanonýr však nepodléhá euforii: "Stále je na čem pracovat, nedostatků je hodně. To, že dokážeme vyhrát i zápas, ve kterém nejsme v určitých pasážích lepší, je ale samozřejmě pozitivní."

Mládežnické zápasy jsou tak trochu specifické. Soupeři jdou často tak trochu do neznáma, netuší, jakým stylem se kdo prezentuje. "Občas se dostaneme k nějakému DVD, zavoláme si s trenéry, co od koho čekat, ale nějaké pozorování soupeřů samozřejmě neprobíhá, hraje se ve stejný čas, takže by to ani nešlo," vysvětluje Wagner. "My ovšem stejně chceme hrát svůj styl a soupeři jej vnutit, to je naší prioritou. Záleží jen na nás, kdy se nám to povede, například teď s Plzní to trvalo trochu déle," dodává vzápětí.

Jeho hráči mají za sebou zatím čtyři zápasy. "Nejlepší výkon jsme předvedli asi v Ostravě, kde jsme mohli přidat i další góly a vyhrát vyšším rozdílem. Naopak v Hlučíně jsme za stavu 2:0 nedotáhli do konce řadu nadějných akcí a pak nás připravila o výhru penalta v poslední minutě," přibližuje Wagner zápasy, které bitvě s Plzní předcházely.

Nezbývá než přát si, aby brněnským mládežníkům (nezapomeňme, že výsledkově se daří i mladším výběrům) forma vydržela, pro budoucnost brněnského fotbalu by to bylo jen dobře.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...