Doležal, Pernica a Mezlík zatím nechyběli ani minutu

Doležal, Pernica a Mezlík zatím nechyběli ani minutu

Nejvyšší soutěž má za sebou pět kol a je zde tedy první příležitost pro menší bilancování. Pakliže vám zajímá, kdo nasbíral nejvíce žlutých karet či odehrál nejvíce minut a jak je na tom v porovnání se zbytkem ligy, jste na správném místě.

Nejdůležitější statistikou jsou pochopitelně body, kterých Zbrojovka zatím nastřádala sedm. S body úzce souvisí i góly - Brno se může pochlubit dvougólovými střelci Pernicou a Halaškou, druhý jmenovaný k nim potřeboval 176 odehraných minut. V průměru branek na odehraný čas je tak s číslem 87 minut na gól v lize sedmý (nejlépe na tom je bývalý hráč Zbrojovky Kalouda, který během padesáti odehraných minut vsítil jednu branku).

Pro Halašku se zároveň jednalo o první prvoligové góly v kariéře, premiérovou trefu si proti Jablonci připsal i Lamine Fall. Kompletní výčet brněnských střelců pak uzavírá záložník Mezlík. Se šesti vstřelenými góly patří Brnu dělená osmá příčka v lize.

Co se inkasovaných gólů týče, tam na tom Brno bylo výborně po dvou kolech a slušně po třech, ovšem bilance po pěti odehraných kolech je smutnější. Dvanáct obdržených branek znamená nejvyšší číslo v tabulce.

56 hráčů Gambrinus ligy zatím nevynechalo ani minutu. Patří mezi ně i trio Brňanů - gólman Doležal, stoper Pernica a záložník Mezlík. Jen dohoda mezi kluby zabránila Josefu Kaufmanovi, aby se mezi tuto trojici vklínil. Sedm minut chybí k číslu 450 Petru Švancarovi, deset Martinu Husárovi a jedenáct Pavlu Zavadilovi. Kromě těchto hráčů naskočili do všech pěti utkání ještě Milan Lutonský, David Pašek, Milan Jurdík, Milan Halaška a Lamine Fall.

Tuto tabulku pak uzavírá Petr Nekuda, který během dvou duelů zaknihoval deset minut. Alois Hyčka hrál jen na Slavii, zato ale celý druhý poločas.

Poslední sledovanou statistikou jsou žluté karty. Zde jsou zatím Brňané poměrně střídmí. Kaufman, Zavadil a Švancara mají dvě, čtyři hráči pak po jedné. Červenou kartu zatím Brňané viděli jen z dálky, rozhodčí ji udělil teplickému Rosovi. Celkově zatím patří Brno s deseti žlutými kartami mezi "slušnější" týmy.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....