S Plzní jsme body nezískali, teď musíme plán splnit ve vršovickém ďolíčku, přeje si kouč

S Plzní jsme body nezískali, teď musíme plán splnit ve vršovickém ďolíčku, přeje si kouč

Ještě 90 minut a konec. První liga se uloží k zimnímu spánku. Zbrojovku čeká loučení v legendárním vršovickém ďolíčku s Bohemians. A při vyrovnanosti spodní poloviny tabulky by případný bodový zisk posunul Brňany dál od sestupových příček a znamenal by daleko klidnější přestávku.

Před posledními dvěma koly vyhlásil trenér Václav Kotal jako strategický plán zisk tří bodů. Jenže s Plzní před týdnem Zbrojovka nezískala ani jeden, byť herně nepropadla. „Věřili jsme, že utkání s Plzní neprohrajeme, ale stalo se, to už nevrátíme. Teď musíme body vrátit zpět,“ čiší z trenérových slov odhodlání a víra. „Ve druhém poločase jsme měli i více ze hry, ale Viktorka vystřelila dvakrát na branku a dala dva góly.“

Bohemians prohráli v minulém kole doma s Jabloncem 0:1. „Nehráli vůbec špatně, ale budou muset udělat změny a proti nám postaví sestavu takovou, s jakou se prezentovali na Dukle,“ dedukuje Václav Kotal. „Pro nás ale musí být jedno, kdo nastoupí, my po porážce s Plzní chceme a musíme bodovat,“ má jasno kouč a charakterizuje hru našeho nedělního soupeře. „Mají velmi dobrou organizaci obrany, nevypustí žádný souboj. Otázkou je, jak bude vypadat terén, proti Jablonci byl hodně zapískovaný a počasí v tomto týdnu moc nepřálo,“ říká trenér.

Zbrojovka porazila Bohemians v první části ligy doma 5:1, ale Kotal bude při stanovování taktiky vycházet z jiných zápasů, protože hra klokanů doma a venku je hodně rozdílná. „Já spíš vycházím ze zápasu Bohemky na Dukle. Tam mohla dokonce vyhrát. Hlavně vydržela v maximálním nasazení až do samotného konce, byla v závěru lepší. Takže musíme být pořád maximálně koncentrovaní a nedělat chyby,“ ví kouč. V brněnském táboře není před vršovickým loučením nic zásadně nového. Mimo jsou stále dlouhodobí marodi Kaščák, Traoré, Schuster a Mezlík. Dlouhá sezona přidala i některým členům kádru drobné šrámy. Jde ovšem po poslední duel před zimní pauzou a tak všichni hráči jsou odhodláni dát do utkání poslední zbytky sil.

další články

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...