FOTO: Legendy brněnského fotbalu si v brněnské galerii osahaly pohár pro mistra ligy

FOTO: Legendy brněnského fotbalu si v brněnské galerii osahaly pohár pro mistra ligy

Jedenácté zastavení roadshow s názvem Trophy tour se ve čtvrtek podvečer odehrálo v brněnské galerii Vaňkovka. Na trofej pro mistra ligy, která putuje po všech šestnácti českých prvoligových štacích, si před vánočně vyzdobeném prostředí sáhly i brněnské fotbalové legendy. AKTUALIZOVÁNO O FOTOGALERIE Z KOMPLETNÍHO PROGRAMU TROPHY TOUR.

Vedle pódia stál ve vitríně pohár, který Zbrojovka získala v roce 1978 k mistrovskému titulu, jedinému v brněnské historii. „Ten náš byl krásný a máme na něj krásné vzpomínky, ale tento novější už odpovídá trendu doby,“ řekl na pódiu Zbrojovák století Karel Kroupa. Bývalý skvělý útočník sklidil velký potlesk přihlížejících a pak zapózoval i fotografům, aby se zvěčnil s novodobým mistrovským pohárem.

Ten je vysoký 70 cm, široký 52 cm, i s podstavcem váží 15 kilogramů. Je to dárek Ligové fotbalové asociace k 20. výročí Gambrinus ligy. Nyní se zastavil v Brně.

Karel Kroupa však nebyl jedinou hvězdou deštivého odpoledne. V komponovaném pořadu došlo i na další aktéry. Například René Wagner, nejlepší kanonýr brněnské historie přiznal, že v „jeho“ dorostu rostou hráči, kteří by mohli dosáhnout podobných met. „Jen musí zdárně překonat pubertu,“ přidal svoji podmínku. Richard Dostálek zase připustil, že juniorka má na to, aby obhájila titul ve své soutěži a veřejnosti připomenul aktuální třetí místo v tabulce.

Současnou generaci reprezentoval na pódiu Pavel Zavadil. Ze všech aktérů měl nejvíc napilno. Spěchal totiž na večerní předzápasový trénink. V pátek jej čeká velká bitva s Plzní. „Pečlivě jsme se na mistra připravovali a uděláme vše pro úspěch,“ slíbil fotbalovému davu ve Vaňkovce před utkáním s aktuálním mistrem a tedy aktuálním držitelem předchozího mistrovského poháru.

Chcete si i vy alespoň na chvíli zasnít a osahat si symbolicky tento pohár? Pak máte ještě pár šancí: v pátek od 11 hodin bude tato trofej vystavena v Tréninkovém centru mládeže v Brněnských Ivanovicích, od 15 hodin pak na ZŠ Janouškova. A v sobotu se vrátí ještě do TCM a bude „přihlížet“ klání ligového dorostu Zbrojovky se stejně starými hochy z Plzně. Tím se za brněnskou částí Trophy tour uzavře opona, která se s úspěchem zvedla ve čtvrtek ve Vaňkovce.

A hlavně nezapomeňte: v pátek hrajeme s Plzní! Výkop ve 20.15 hodin. Hračky pro děti z nemocnic a domovů vezměte s sebou.

Fotografie z akce si můžete prohlédnout v galerii.

Fotogalerie: Trophy Tour 22.11. v TCM

Fotogalerie: Trophy Tour 22.11. na ZŠ Janouškova

Fotogalerie: Trophy Tour 23.11. v TCM

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....