Odchod trenéra Vrby k nároďáku s hráči nic neudělá, jsou to profíci, myslí si brněnský kapitán

Odchod trenéra Vrby k nároďáku s hráči nic neudělá, jsou to profíci, myslí si brněnský kapitán

Rok 2013 je pro Zbrojovku v domácím prostředí orámovaný Plzní. Nikoliv světoznámým mokem, ale fotbalovou Viktorií. Na jaře s ní Zbrojovka vstupovala do sezony, nyní se s ní loučí s vlastními diváky. Navíc v době, kdy Plzní otřásá odchod trenéra Pavla Vrby k národnímu týmu. Co to udělá s tamním mužstvem?

„Já si myslím, že nic zásadního,“ pouští se do tohoto tématu Pavel Zavadil. „To překvapení si vybrali v pondělí večer, možná v úterý na tréninku. Teď se tým normálně připraví na páteční zápas,“ glosuje kapitán Brna události ze Štruncových sadů.

„My jsme s Plzní v loňském roce odehráli dva výborné zápasy, hlavně ten u nich se nám povedl,“ vzpomíná Pavel Zavadil na minulou sezonu a nečekané vítězství na západě Čech. „Teď ale hrajeme doma, měli jsme skoro čtrnáct dní na přípravu, věnovali jsme se Plzni hodně a tak věřím, že to přinese ovoce,“ věří v sílu vlastního týmu kapitán. Jeho protějškem s páskou na rukávu je v plzeňském dresu Pavel Horváth, podobně jako Zavadil velká osobnost ligy. „Je to výborný hráč, hrával jsem proti němu ještě v dobách, kdy nebyl tak slavný. Ale není jediným. Plzeň má v kádru hodně dobrých záložníků, je silná na všech postech a my si ji musíme pohlídat jako tým,“ vykládá Pavel. „Nesmíme jim dát tolik prostoru jako ostatní týmy, musíme být mnohem důraznější, hodně k nim přistupovat a musíme hrát i my. Kdybychom jen bránili, nebylo by to o ničem,“ ví. „Získali jsme bod na Slavii, jsme ve větší pohodě a chceme ji prodat,“ připomíná kapitán šňůrečku dvou duelů bez porážky.

Co od Plzně čekat? Tlak v úvodu či trpělivou hru a čekání na šance? „Plzeň hraje pořád stejně, ať je to doma nebo venku, chce hrát fotbal,“ myslí si. „My všichni musíme podat stoprocentní výkon, jiná cesta k úspěchu není,“ ví dobře Zavadil. Paralela může svádět k jarnímu duelu se Spartou, kdy Letenští bojovali o titul, ale nadšení, nasazení a vše ostatní hrálo do zbrojováckých karet. „Přesně tak, tam v pátek musí být to samé, co tehdy proti Spartě. Sto procent ve všech směrech, jen tak můžeme pomýšlet na dobrý výsledek,“ přikyvuje Pavel. „Není se na co šetřit, do konce podzimu zbývají dva zápasy, musíme se vydat ze všech sil,“ ví dobře, že nějaké podcenění ze strany Plzně nehrozí, neboť Viktorka stále honí v čele tabulky první Spartu a nemůže si dovolit bodové ztráty.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...