Juniorka otočila duel s Teplicemi a zvítězila 2:1

Juniorka otočila duel s Teplicemi a zvítězila 2:1

B r n o - Brněnská juniorka bodovala podesáté v řadě, když dokázala po prohrané první půli otočit duel s Teplicemi. Výhru 2:1 zařídili svými góly Fall a Vávra, pro něhož to byla devátá letošní trefa.

Na umělce v Brněnských Ivanovicích se Zbrojovka v úvodní půli nechala zaskočit, soupeř byl lepším celkem. Měl také první velkou šanci, Malcův samostatný únik ale zneškodnil skvělý Veselý.

I tak ale Zbrojovka inkasovala jako první. Po půlhodině vyřešil Verbíř situaci přihrávkou na Marka Stradu, na jehož pokus si Veselý sice sáhl, ale míč při cestě do sítě nezastavil - 0:1.

Chvilku poté pláchl brněnské obraně znovu Malec, i tentokrát Veselý vyšel ze souboje vítězně. Kontrovat se snažili Fall s Vávrou, ale ti se měli dočkat až ve druhé půli.

V té nastoupila Zbrojovka jako vyměněná a právě Fall mohl vyrovnat, po Černého centru ale přestřelil. Z protiakce nastřelil Strada tyč, pak už se zase hrálo před brankou Teplic a Brňané se přece jen dočkali - v 58. minutě propadl míč k Lamine Fallovi a senegalský záložník srovnal na 1:1.

Nadále se rodily šance, nadvakrát pálil teplický Verbíř, jeho první pokus byl ale zablokován a dorážku zneškodnil Veselý. Hrozil i Fall, jeho oblouček zastavilo v cestě do sítě břevno. Zápas nakonec rozetnul nejlepší střelec Zbrojovky - Stanislav Vávra obešel několik protihráčů a celou akci okořenil i podařenou střelou - 2:1.

Ohlasy trenérů

Richard Dostálek (Zbrojovka Brno): "V první půli došlo k podcenění soupeře, za což jsme byli potrestáni z brejků. Po bouři v kabině došlo ke zlepšení naší hry, ve druhé půli jsme byli lepším a důraznějším týmem, za kvalitnější fotbal také přišla odměna v podobě dvou branek a výhry."