Zbrojovka se v neděli představí v pražském Edenu

Zbrojovka se v neděli představí v pražském Edenu

Jsou tu poslední tři utkání před zimní přestávkou. Zbrojovka se momentálně nachází mimo sestupové pásmo, nicméně potřebuje v těchto posledních třech zápasech roku 2013 získat co nejvíce bodů. Nejlépe devět a začít může již tuto neděli na půdě pražské Slavie. Utkání to však nebude jednoduché, protože Brňanům se proti Slavii v posledních letech vůbec nedaří.

Náš soupeř

SK Slavia Praha je nejstarším fotbalovým klubem v České republice. Byl založen 1892 a počtem titulů se řadí na druhé místo v žebříčku nejúspěšnějších tuzemských klubů hned za Spartu. Výraznou stopu také Slavia zanechala v evropských pohárech.

Na titul však čeká od roku 2009. Slavii se vůbec nedaří a v tabulce se momentálně pohybuje mezi mančafty, bojujícími o záchranu. Obrat k lepšímu by měl nastartovat nový trenér Miroslav Koubek, pod jehož vedením Slávisté prohráli v Jablonci, na Spartě, remizovali s Plzní a v Příbrami. Zvítězit dokázali pouze doma s Bohemians (1:0) a mají tak na kontě pouze 12 bodů.

Spodní část tabulky je vyrovnaná a je třeba si přiznat, že Slavia musí vyhrát. To stejné ale platí i pro Zavadilovu partu. Mezi největší esa pražské Slavie patří Martin Juhar a Milan Škoda, kteří si v posledních utkáních prohodili posty. Pozor bychom si také měli dát na kapitána Karola Kisela, který ve svém věku pořád ukazuje, že patří k tomu nejlepšímu, co liga nabízí.

Situace ve Zbrojovce

Nedávná havárie na sekretariátu, ani inspekce UEFA na Srbské nezastavily běžný chod klubu a naši fotbalisté tak svá poslední střetnutí v tomto kalendářním roce odehrají, byť jejích vedení nyní pracuje ve velmi stísněných podmínkách. Fotbal se hraje na hřišti a zápasům tedy nic nebrání.

Zbrojovka samozřejmě odcestuje do hlavního města, ovšem budou jí chybět dlouhodobě zranění Mezlík, Schuster, Traoré a Kaščák. Zda nastoupí Tomáš Frejlach proti Slavii, ze které v Brně hostuje do konce tohoto kalendářního roku, není úplně jasné. „Vždycky, když se dostávám do formy, tak se něco stane,“ kroutil hlavou tento týden v rozhovoru pro náš web.“Miroslava Koubka znám ze svého působení v Ostravě, určitě budou chtít za každou cenu udržet nulu vzadu. Nebude to jednoduché, já však věřím, že ten gól tam dáme a nějaký ten bodík si odvezeme. A co se týká mě, končí mi hostování, ale já bych si přál ještě za Brno nastoupit,“ věří sympatický záložník.

A nám Zbrojovákům nezbývá než doufat, že se utkání Zbrojovce povede a také, že ještě uvidíme Tomáše na hřišti v červeném dresu!

Sestava Slavie v posledním kole

Rakovan - Dostál, Milan Škoda, Dobrotka (81. Koreš), Neves - Mičola (67. Škutka), Lička, Gecov, Zmrhal (60. Petrák), Nitrianský - Juhar

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...