Utkání v Edenu může rozhodnout jeden jediný gól, myslí si Milan Lutonský

Utkání v Edenu může rozhodnout jeden jediný gól, myslí si Milan Lutonský

V letošní sezoně ještě gól v první lize nedal, zato v Poháru České pošty nastartoval svůj tým gólem k vítězství a postupu přes Žižkov do jarního čtvrtfinále. Milan Lutonský se na sklonku podzimu dostává do formy a je výraznou součástí ofenzivního pojetí Zbrojovky.

Luty a krajní záložník, to byla symbióza, která pro dvacetiletý talent platila až donedávna. S příchodem trenéra Kotala a změnou stylu i rozestavení se tento zavedený mýtus změnil. „Teďka s Jihlavou jsem hrál spíše takovýho útočníka, než záložníka. Měli jsme za úkol podporovat Karla Kroupu z obou krajů, takže jsem měl více ofenzivních úkolů. Předtím doma proti Teplicím jsem hrál klasického třetího útočníka, což pro mě byla zase změna oproti mé dříve zaběhlé pozici na kraji zálohy v systému 4 – 4 – 2,“ popisuje zdánlivě složité přesuny na „svých“ postech.

Podle vlastních slov s tím nemá problém. „Dostanu se za zápas do více šancí, vpředu mám více balónů, což se mi líbí, beru to pozitivně,“ usmívá se. Jen by bylo třeba tuto pohodu rozšířit třeba i na vstřelený gól, jako se Žižkovem. „Naposledy jsem dal gól před rokem doma s Příbramí,“ vzpomíná na svoji poslední ligovou trefu.

Doma Zbrojovka urvala z posledních tří zápasů plný počet bodů, ale venku pořád nic. „Teď jsme měli venku těžké soupeře jako Boleslav a Duklu. Doma se nám prostě hraje líp. Ale teď zabereme na Slavii a třeba to zlomíme,“ přeje si. „Bude to ale hodně náročné. Slavii vede nový trenér, pan Koubek sází na defenzivu a tak je docela možné, že utkání rozhodne jeden jediný gól,“ uvažuje Luty nahlas. „Musíme hrát stejně agresivně jako proti Jihlavě, napadat je, nepustit do hry. Když se nám to povede, můžeme být úspěšní,“ hledá Milan Lutonský recept.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....