Musíme se prosadit vlastní hrou a získat v důležitém utkání tři body, přeje si trenér

Musíme se prosadit vlastní hrou a získat v důležitém utkání tři body, přeje si trenér

První úkol klíčového týdne celého podzimu splnila Zbrojovka na výbornou. Teď ji ale čeká ještě těžší role. Po výhře s Žižkovem a postupem do jarního čtvrtfinále Poháru České pošty hraje náš tým v sobotu velmi důležité ligové utkání s Jihlavou (výkop v 17 hodin).

„Ve druhém poločase utkání se Žižkovem jsme se dostali do herní pohody,“ ulevilo se trenéru Václavu Kotalovi, jehož pohárovým přáním bylo vedle postupu právě obnovení psychických sil a nabuzení před ligovým zápasem podzimu. Zároveň naznačuje, co mu vadilo v první půli a čeho by se měl tým vyvarovat i proti Jihlavě: „Kazili jsme spoustu jednoduchých a lehkých míčů, hráli jsme moc komplikovaně. Možná to bylo i psychikou z pohárové matematiky a snahou nedostat gól.“

Ve středu Žižkov z druhé ligy, v sobotu Jihlava z první. Jak velký rozdíl to pro Zbrojovku z pohledu trenéra bude? „Žižkov je pro všechny nepříjemný, hraje důrazný fotbal, má k němu rychlé hráče. Jihlava bude pro nás stejně důležitá jako Znojmo a Teplice před tím. Jestliže nechceme zůstat na sestupové pozici, což my nechceme, tak musíme vyhrát. Uděláme pro to maximum. Jihlava má velmi kvalitní hráče v útočné fázi. Zase to bude o tom, abychom se s tím vypořádali a nenechali jim prostor. My se musíme prosadit vlastní hrou,“ dodává trenér.

Mezi fanoušky se v posledních týdnech velmi často probírá složení ofenzivních řad Zbrojovky, na kolik útočníků vlastně hraje, když na hrotu operuje David Pašek, víceméně záložník či někdy i z nouze obránce. Václav Kotal vysvětluje: „Do každého zápasu jdete s nějakou filozofií. Když hrajete v Boleslavi, tak nepředpokládáte, že budete v tlaku v pokutovém území soupeře. Takže tam by byl takový Kroupa málo platný. Naopak se to dá čekat doma se Žižkovem. Karel odvedl dobrou práci, ale na ni musí někdo navázat. Někdo rychlý, který jím sklepnuté míče převezme. Co se týče Jihlavy, tak máme připraveny různé varianty a ještě uvidíme, pro kterou se rozhodneme. Snažíme se postavit jedenáctku tak, aby nejvíc odpovídala tomu, co chceme hrát.“

Velmi důležité pro sobotní souboj s Jihlavou bude zdravotní stav. Drobné problémy měl po Boleslavi Pavel Zavadil, ale výborně odehrál druhou půli proti Žižkovu a měl by být fit. Příznivě se jeví i stav Pavla Košťála: „Do soboty by měl být připraven,“ věří Kotal. „Trápí nás hlavně složení zadních řad, obránců máme málo,“ dodává. Mimo hru tak budou i nadále Mezlík, Frejlach, Kaščák, Traoré, Schuster.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...