Se silnými soupeři umíme hrát, teď to musíme ukázat v Boleslavi, přeje si Pašek

Se silnými soupeři umíme hrát, teď to musíme ukázat v Boleslavi, přeje si Pašek

Dal důležitý třetí gól do teplické sítě a výrazně tak přispěl k vítězství Zbrojovky v pondělí nad Teplicemi. A to hrál David Pašek na postu, na němž jsme ho dříve nebyli zvyklí vídat, jeho rychlost využíval trenér Kotal na místě podhrotového útočníka.

„Trenér mi tuto možnost naznačil během reprezentační přestávky, vyzkoušeli jsme si to v přípravě v Senici. V první půli jsem tam hrál já jakoby ve středu, doplňovali mě Skaly a Luty. Tak jsme si to osahali a myslím si, že se nám to povedlo. Vypracovali jsme si dost šancí a je jen škoda, že už tam jsme je nevyužili. Ale aspoň to vydrželo na Teplice,“ usmívá se „Paša“.

Nové rozestavení si chválí: "I obrana hrála super, několikrát vystavila hosty dom ofsajdu, dobře zadní řady diriguje Pavel Košťál, je poznat, že jde o zkušeného stopera. Důležité bylo, že jsme věděli co hrát a hlavně se nám po povedlo zrealizovat na hřišti.“

Bonbonkem na Paškově výkonu byl třetí gól Zbrojovky, kdy David dorážel trestný kop Pavla Zavadila: „V brance stál Slavík místo zraněného Grigara, říkal jsem si, že dlouho nechytal a mohlo by mu to padat z ruky. A bylo to tak, ale Pavel vystřelil pořádnej „kvér“, to byla bomba! Po vyraženém balonu jsem šel já i Klein, ale on to trochu podcenil, já jsem tam dojel jako první.“

Výhra přišla samozřejmě vhod. „Oslava nějaká byla, ale jen krátká. My jsme byli samozřejmě rádi, že se nám podařilo silné Teplice porazit, ale do konce podzimu musíme ještě získat hodně bodů, abychom měli klid,“ má jasno. První na řadě v podzimním finiši je teď v neděli Mladá Boleslav. Jak ji vidí David Pašek? „Je to kvalitní tým, jeho sílu ještě umocnil zkušený Jirka Štajner. Ale my jsme si teď s Teplicemi ukázali, že i se silnými soupeři umíme hrát. Doufám, že se nám povede navázat na pondělní výkon a budeme bodovat,“ přeje si.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...