Věřím, že nám vítězství s Teplicemi přineslo pohodu a tu přeneseme i do duelu v Boleslavi

Věřím, že nám vítězství s Teplicemi přineslo pohodu a tu přeneseme i do duelu v Boleslavi

Porazili Teplice po nejlepším výkonu v podzimní části ligy. A teď jsou na koni a troufají si i na další silný prvoligový kalibr: na Mladou Boleslav. „Věřím, že nám pondělní vítězství doma s Teplicemi přineslo psychickou pohodu. Do každého zápasu jdeme s cílem bodovat a to samozřejmě platí i pro neděli a Mladou Boleslav,“ začíná povídání na mladoboleslavské téma trenér Václav Kotal.

Bezprostředně po výhře nad Teplicemi označil trenér výkon svého týmu za klopotný. „Je stále co zlepšovat,“ brzdil euforii. Nyní se k tomu vyjádřil konkrétněji: „Hlavním problémem je zakládání postupného útoku, v tomto směru musíme zvýšit kvalitu, abychom, si vytvářeli více brankových příležitostí.“

Václav Kotal nebude mít větší důvod měnit vítěznou sestavu. Ke stálým marodům Mezlíkovi, Kaščákovi, Schusterovi a Traorému nikdo nepřibyl, drobné šrámy měl Frejlach. „Není to o stylu, který byl po reprezentační přestávce z pohledu tribuny jiný. Je to o obranné a útočné fázi, jejím propojování a reagováním na to, jak hraje soupeř, jak ho eliminovat a následně přehrát, nejlépe rychlým protiútokem, z nichž padá nejvíce gólů. V útočné fázi máme dost rychlých hráčů, tak se o to snažíme,“ vysvětluje kouč.

Co říci k nedělnímu soupeři z Mladé Boleslavi (výkop v 17 hodina na jejich stadionu). „Boleslav má vyrovnanější tým, než měly v pondělním zápase Teplice u nás. Jim chyběly hráči do obrany, což Boleslavi nebudou. Po kartách se vrací Kysela, máme zprávy, že zdráv by měl být Fabián,“ má trenér soupeře zmapovaného a na jeho sílu a kvalitu říká: „Budou proti nám asi v kompletním složení. Je to mužstvo založené na zkušených a protřelých hráčích, nejen na Štajnerovi a Jarolímovi, ale i na Chramostovi, Kúdelovi, Fabiánovi. Jejich způsob hry je pro každého nepříjemný, zvláště doma. Naším cílem bude se s tím vyrovnat,“ zakončuje kouč.

další články

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...
U17: Těsná prohra s Pardubicemi
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U17: Těsná prohra s Pardubicemi

B r n o - Také dorostenci kategorie U17 se před Pardubicemi nakonec museli sklonit. V atraktivním...