Ve druhé půlce šel náš výkon nahoru, pochvaloval si po výhře Václav Kotal

Ve druhé půlce šel náš výkon nahoru, pochvaloval si po výhře Václav Kotal

B r n o - Dohrávku 11. kola Brňané zvládli - v krásném a dramatickém utkání zdolali favorizované Teplice 3:2. Pět branek, řada šancí a vysoké tempo - diváci návštěvy stadionu rozhodně nemuseli litovat! Krátce po závěrečném hvizdu utkání zhodnotili oba trenéři.

Je pochopitelné, že kouč Teplic Zdeněk Ščasný po utkání nehýřil spokojeností. "Nenavázali jsme na naše předchozí výkony. Příčin bylo několik - absence v obraně, odstoupení gólmana Grigara, ale zejména přístup. Soupeř byl agresivnější, to nám chybělo. S šancemi jsme navíc naložili špatně," zahájil své hodnocení.

Defenzivu nakonec vyztužil Martin Klein, čerstvá posila (a mimochodem brněnský rodák). "Nechci hodnotit jednotlivce, my se jako celek báli chodit do soubojů, jako kdyby se hráči báli té nadcházející těžké série. Přitom jsme je nabádali, že před námi je hlavně těžký zápas v Brně," hartusil Ščasný.

Ten musel hned v první půli řešit i nečekanou situaci - zranění gólmana Grigara. "Před utkáním byl Tomáš zdravotně v pořádku, chtěl hrát. Nevím, co přesně se stalo, ale bylo to samozřejmě nepříjemné."

Dalším překvapením byla taktika Zbrojovky. "Vaška Kotala znám, vím, jak trénoval v Hradci a Jablonci. Ale rozestavení Brna bylo nezvyklé a hráčům chvilku trvalo, než na to na hřišti zareagovali," zakončil.

To Václav Kotal se mohl po utkání lišácky usmívat. Svým svěřencům naordinoval aktivní hru, nasadil do utkání de facto tři stopery a řadu rychlostních typů. "Věděli jsme o síle soupeře a reagovali jsme novým rozestavením. Měli jsme na to reprezentační pauzu, což bylo pro nás výhodné. Vyžadovalo to maximální koncentraci, což se ne vždy dařilo, soupeři jsme nabídli řadu šancí a třeba na konci první půle se mohl zápas zlomit, kdyby Tepličtí zachovali více klidu," naznačil brněnský kouč, že ne se vším mohl být spokojený.

"V úvodu se nám také nedařilo tolik využívat rychlých hráčů, posílali jsme míče vzduchem. Ve druhé půli se to zlepšilo, stejně jako výkon celého mužstva. Nebylo to bez chyb, ty si ale v klidu rozebereme, abychom se mohli nadále zlepšovat," pokračoval.

Těžko označit jednoho strůjce výhry, šlapal celý tým. Ve statistice asistencí ale čněl kapitán Zavadil, prsty měl ve všech gólech. "To je jeho role, proto ho tu máme. Je skvělé, že už je zase fit a zvládl celý zápas," vysekl mu Kotal poklonu.

Dalším hráčem, o kterém byla na tiskovce řeč, byl pochopitelě Pavel Košťál. "Jistě, měli jsme trochu obavy, přece jen odehrál jen přípravný duel a ten nemá takové tempo a náboj. Navíc soupeř disponuje skvělými útočníky. Ale vyhráli jsme, on dal navíc gól," naznačil, že i s premiérou zkušeného stopera může být spokojen.

Obrana nakonec inkasovala dvakrát. "Při prvním gólu se hráči nedomluvili ideálně, i to si rozebereme. Druhý gól byl zbytečný, po sérii standardek, ale tušili jsme, že už nic podstatného neznamená, že hned po rozehrávce bude písknut konec," zakončil i Kotal hodnocení povedeného utkání.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....