Na první prohru musíme rychle zapomenout, říká Pavel Zavadil

Na první prohru musíme rychle zapomenout, říká Pavel Zavadil

B R N O - V nedělní večer se k prohře s Jabloncem vyjádřili hned dva fotbalisté Brna. Jako první odpovídal na dotazy novinářů záložník Pavel Zavadil, kterého prohra mrzela, zároveň jej však těšila bojovnost domácího mužstva. Ohlasy Josefa Kaufmana přineseme později.

Zkušený fotbalista uznal, že soupeř si z Brna odvezl tři body za výhru 4:1 právem: „Jablonec vyhrál zaslouženě, šel po vítězství daleko víc než my. My jsme ze začátku nehráli to, co jsme si řekli, ale bojovali jsme až do konce. Škoda, že za stavu 2:1 přišel ten třetí gól. To byl rozhodující moment zápasu, protože před ním jsme měli tlak a nějaké šance. Přišla první prohra, musíme na to rychle zapomenout a připravit se na další zápas.“ Ten odehraje Zbrojovka už ve čtvrtek v Praze proti Slavii.

„Soupeř nás přehrál, hrál podobně jako Plzeň. My jsme se na to připravili, ale na tom hřišti to tak pak nevypadalo. Prvních třicet minut jsme skoro nehráli po zemi, nepodrželi jsme balon. Měli jsme dobrý start do sezóny, ale dnes prostě přišla první porážka. Určitě jsme neprohráli proto, že bychom po předchozích výsledcích byli na hrušce,“ razantně odmítl zkušený záložník možnost, že by Brňané utkání podcenili.

Zavadil, který v neděli odehrál sté ligové utkání, také uznal sílu soupeře: „Jablonec hrál výborně, moc nám to dnes nesedlo. O přestávce nám kouč říkal, že jsme dostali zbytečný gól z odraženého balonu, že si to musíme hlídat. Řekl, že musíme jít dál, že s Teplicemi jsme taky prohrávali a dokázali jsme to srovnat. Dnes to bohužel nevyšlo, ale takový je fotbal. Ve čtvrtek je další zápas, můžeme to napravit.“

I přes prohru vidí zkušený záložník v utkání pozitiva. „V kabině jsme si řekli, že budeme bojovat dál, že to můžeme zvrátit. Škoda, že jsme dostali druhý a třetí gól a neproměnili jsme šance, které jsme tam měli. Po přímém kopu to bylo do branky kousek. Myslel jsem, že to byl gól, ale bylo to jen do boční sítě,“ litoval Zavadil neproměněné šance a na závěr nezapomněl ani poděkovat divákům.

„Hodně nám pomáhali, fandili výborně. I když se nám podle výsledků možná hraje venku líp, myslím si, že výhry přijdou i doma. Chtěl bych proto fandy pozvat, aby přišli na další zápas a zase nám pomohli. Jedna porážka nic nedělá a my to můžeme brzy napravit. Jen musíme hrát dál tak, jak hrajeme,“ nesklání hlavu .

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...