Dvacet dva branek v síti béčka Charvatské Nové Vsi v projektu „Kopeme za fotbal“

Dvacet dva branek v síti béčka Charvatské Nové Vsi v projektu „Kopeme za fotbal“

Zbrojovka si to ve středu večer pod světly Městského stadionu v Králově Poli „rozdala“ na férovku s béčkem Charvatské Nové Vsi. V rámci projektu Kopeme za fotbal porazila tým ze čtvrté třídy okresního přeboru Břeclavska 22:1.

„Ať Vám aspoň něco vydrží na Teplice,“ procedil jeden z fandů, kteří si na tento netradiční duel našel cestu. Rozdíl devíti soutěží byl znát od první minuty. Ve třetí otevřel skóre Roman Fischer, po něm brzy skórovali Milan Lutonský, Karel Kroupa, dokonce hlavou se trefil kanonýr posledních dní Lojza Hyčka.

Zase tak úplně „srandamač“ to pro Zbrojovku ale nebyl. Ono divákovo zvolání – nechejte si něco na Teplice – mělo něco do sebe. „Naším úkolem bylo nezranit se a vyzkoušet si nějaké herní varianty,“ řekl už před zápasem asistent trenéra Kotala Michal Šmarda a naznačil tak, v čem tkvěl pro Zbrojovku význam tohoto utkání. Jak moc se to povedlo, to ukáže až pondělní ligové utkání.

Charvatská Nová Ves se ke svému momentu slávy dostala ve druhém poločase. Během jedné minuty zahrávala dva pokutové kopy. Za zákroky, které se zřejmě pískají na okrese, ale ne v lize. První penaltu ale Libor Lakatoš nedal, brankář Doležal jeho střelu vyrazil. Úspěšnější byl až Lukáš Holota.

To už skóre utěšeně narůstalo ve prospěch ligového týmu. Unavený soupeř zcela logicky nestačil na tempo Zbrojovky. Ta se nakonec prostřílela k vysokému vítězství, když šanci dostal téměř celý kádr. Střelci netradičního večera se stali David Pašek, který už v první půli rozvlnil síť za soupeřovým brankářem čtyřikrát. Stejnou porci přidal po přestávce Míra Markovič.

Fotogalerie z akce zde.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...