V utkání se Slavií musíme zlepšit obrannou hru, nabádá kouč Čuhel

V utkání se Slavií musíme zlepšit obrannou hru, nabádá kouč Čuhel

B R N O - Ve svém čtvrtém utkání v dobře rozjeté sezóně se Zbrojovce poprvé nepodařilo bodovat a Jablonec si ze stadionu na Srbské odváží všechny tři body po výhře 4:1. K utkání se vyjádřili hlavní trenéři obou celků.

Tiskové konference po utkání Zbrojovky s Jabloncem se dostavili kouči obou týmů. Brněnský trenér Petr Čuhel hned v úvodu poděkoval fanouškům: „Zápas se odehrál v hezké atmosféře, přišlo hodně fanoušků, kterým je potřeba poděkovat. Bohužel utkání jsme nezvládli v obranné fázi. Po druhém gólu jsme se dostali do hry, pak ale přišla penalta. Situaci před ní jsme měli vyřešit jinak. Z naší strany to byl nezvládnutý zápas, Jablonec zvítězil zaslouženě. Prohráli jsme si to sami, protože jsme začali slušně, ale pak jsme tam měli nepochopitelných patnáct minut, kdy jsme nechali soupeřovým hráčům prostor, který soupeř, jako je Jablonec, dokáže využít.“

Brněnský kouč dodal, že všechny branky hostí padly po velkých chybách domácího týmu. „Nedokážu si vysvětlit, proč jsme tolik ustupovali, jestli to byl respekt k soupeři… Obranná hra dnes opravdu nebyla dobrá a Jablonec našich chyb využil. Za stavu 2:1 jsme se dostali do hry, vytvořili jsme si slušný tlak, ale třetí branka to zlomila. Chyba byla taky v tom, že v prvním poločase jsme měli balon málo na zemi, málo jsme se po stranách dostávali dopředu. To je škoda, protože jsme věděli, že tam bychom se mohli prosadit. Výsledek i výkon dnes nebyl v pořádku, musíme se znovu začít soustředit a zlepšit se hned v dalším zápase proti Slavii,“ zakončil Petr Čuhel pozápasové ohlasy.

Po domácím trenérovi se ke slovu dostal kouč Jablonce, Václav Kotal, který souhlasil s tím, že zápas doprovázela slušná divácká kulisa: „Věděli jsme, že po posledních výsledcích Zbrojovky bude utkání hektické, což se potvrdilo. Diváků přišlo opravdu hodně. My jsme se snažili eliminovat kvalitu domácích protiútoků, což se nám v prvním poločase dařilo. Dostali jsme se do vedení a navíc jsme nevyužili několik dalších slibných protiútoků.

„Paradoxně v druhém poločase, když se nám podařilo dát druhý gól, jsme si nedisciplinovaností situaci sami zkomplikovali. Po naší standardní situaci došlo k pozdnímu návratu hráčů, ze kterého vznikl závar. Ten pak vyústil v kontaktní gól domácích. Po faulu jsme se dostali opět do dvoubrankového vedení a závěr, i když trochu nervózní, jsme si pohlídali,“ shrnul výhru svého týmu jablonecký trenér Kotal.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...