Snad ještě nějaké góly dám, doufá obránce Pernica

Snad ještě nějaké góly dám, doufá obránce Pernica

B R N O - Vedle kouče Čuhela se předzápasové tiskovky zúčastnil také Luděk Pernica. Na to, jaký hraje mladý stoper post, je jeho prvoligová gólová bilance velmi úctyhodná – v sedmnácti utkáních překonal soupeřovy gólmany hned pětkrát, z toho dvakrát v letošní prozatím velmi úspěšné sezóně. Dvaadvacetiletý obránce se ve čtvrtek rozpovídal nejen o těchto svých trefách.

Dvě branky během tří utkání – na obránce velmi slušná bilance, kterou se může pyšnit mladík Pernica v letošní prvoligové sezóně. „Doufám, že ještě nějaký gól přijde, že se to teď nezastaví. Snad se ještě do nějaké šance dostanu a proměním ji. Všech těch pět mých prvoligových tref jsem zaznamenal na venkovních hřištích, takže bych chtěl skórovat i doma na Srbské. Ty dva poslední góly byly z pozice stopera, ale předtím to byl pravý bek,“ vysvětluje skromně dvaadvacetiletý obránce.

„Náhodně jsem se k tomu dostal vždycky po standardkách, jen na Slavii to byla střela z dálky. Za všechny branky už jsem musel zaplatit do týmové kasy,“ usmívá se mladík, který platí i tehdy, když je médii zařazen do sestavy kola nebo když je zvolen nejlepším mužem zápasu.

Stejně jako trenér se i Luděk Pernica vrátil k výhře nad Plzní: „Dnes je čtvrtek? Tak ještě v úterý, kdy jsme měli volno, jsem nevěřil tomu, že jsme tam vyhráli. Je to pěkné, v Plzni se nevyhrává jenom tak. Navíc jsme tam dali tři góly a kromě Švanciho šance jsme byli stoprocentní, takže jsme spokojení. Pracovat ale musíme dál, protože dnes jsme se dívali na video z Plzně a chvílemi to byl velký kolotoč, dělali jsme hlavně chyby po standardkách, což musíme zlepšit. Kouč musel naši euforii trochu krotit. Že ale vyhrajeme z úvodních tří zápasů dva venku, to nikdo nečekal. Trochu nás mrzí domácí ztráta s Teplicemi, kterou budeme chtít napravit teď proti Jablonci.“

Na nedělní utkání se zatím Zbrojovka nijak speciálně nepřipravuje. Na hru Jablonce se však ještě ke konci týdne celý tým stihne zaměřit. „Na každý zápas se připravujeme stejně, až ke konci týdne si pustíme video a připravujeme se na každého soupeře speciálně,“ popisuje průběh každého tréninkového týdne Pernica. Ten přiznává, že se on i jeho spoluhráči dívají na tabulku, která je po třetím kole pro Brno velmi příznivá: „Je to ale teprve čtvrté kolo, chleba se bude lámat později. Musíme se soustředit i dál, o poločase na nás trochu trenér zvýšil hlas, což se nestává, takže jsme se ve druhé polovině zlepšili. I tak tam byly nedostatky, které budeme chtít odstranit.

Jak říká trenér Čuhel, jeho tým musí zapracovat na obraně. Proti Jablonci by se Zbrojovce nemusely chyby vzadu vyplatit. „Hlavně musíme pořádně přistupovat k Davidu Lafatovi, nesmíme ho nechat vyskočit, on to umí hodně vysoko. Já osobně na něj nemám zrovna štěstí. Když jsme sestupovali, tak jsme dostali čtyři góly za poločas a on z nich dal myslím dva. Byl jsem tehdy u obou, tak snad to teď bude lepší. Ukrajinští obránci na něj byli hodně ostří, to bych se mohl nechat inspirovat,“ připomíná Lafatův středeční reprezentační start obránce, který má v Brně smlouvu ještě na rok a podle svých slov se soustředí pouze na výkony v dresu Zbrojovky, dopředu se zatím nedívá.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...