Musíme zabrat a odčinit Ostravu, ví Jiří Skalák

Musíme zabrat a odčinit Ostravu, ví Jiří Skalák

B r n o - Na předzápasové tiskové konferenci se kromě trenéra Grmely objevil i Jiří Skalák. Hráč, který Zbrojovku posílil minulý týden, totiž na Slovácku ještě na jaře působil a soupeře tak poměrně dobře zná.

Ten naskočil do boje doslova po pár dnech - v sobotu poprvé trénoval s mužstvem a v pondělí již odehrál celý zápas na Baníku. "Ještě si samozřejmě zvykám. V sobotu jsme trénovali už v rozestavení, v jakém se pak hrálo, proběhlo to dobře. Zkušenější hráči si k tomu řekli své, pomohli mi," popisoval Skalák, že s aklimatizací až takový problém nebyl, navíc pár hráčů už znal před změnou dresu. "Kabina mě vzala v pohodě, doufám, že už se to bude jen zlepšovat. Ve Spartě jsem se potkal s Petrem Glaserem, v dresu reprezentační dvacítky zase s Milanem Lutonským," dodal.

Samotný zápas vydařený nebyl. "Prohráli jsme, nehodnotí se to dobře. První půle byla špatná, chtěli jsme hrát po zemi, ale nešlo to. Po pauze se to zlepšilo a nakonec jsme sahali po bodu, musíme to napravit doma," vzpomínal na pondělní duel. "Naše chyba je dostala na koně, kdybychom do půle udrželi nulu, mohlo to být jiné. Ale to už jsou jen spekulace."

S jakými pokyny Skalák na hřiště šel? "Měl jsem oživit hru, sbírat míče jako podhrotový hráč. V první půli nám to moc nešlo, pak jsem se přesunul na křídlo. Nemám s tím problém, i díky tomu, že se naše hra zlepšila a roztáhli jsme ji do stran. Kam a jestli mě trenér postaví proti Slovácku, to nechám na něm," řekl Skalák.

Teď čeká Slovácko a nutnost bodovat. "Jsou silní ve vzduchu, takže na ně musíme jinak, rychlostí, kombinací. Nemají sice Libora Doška, ale trenér Habanec je určitě namotivuje, bude je nabádat k agresivitě. My musíme na hřišti nechat všechno, odjezdit to, jinak nemůžeme uspět," opakuje Skalák starou známou pravdu, kterou se ne vždy povede převést na hřiště. "Musíme si dát pozor na jejich standardky, naopak při našich akcích bude třeba přemýšlet, ne jen posílat míče do vápna - ty si jejich vysocí hráči sesbírají," prozrazuje možný recept.

Skalákovo nasazení do sestavy se jeví jako pravděpodobné, i proto, že marodka Zbrojovky se opět rozrostla. "To, co se stalo po utkání Momovi, bylo hodně nepříjemné. Já se přiznám, že takové situace vůbec nezvládám, musel jsem ven z autobusu. Hlavní ať se dá do pořádku, máme zprávy, že by to mělo být dobré a že se vrátí do Brna. Budeme bojovat i za něj," vzkazuje na dálku Traorému.

Ze své pozice si zatím netroufá hodnotit, co Brnu chybí. "Nedáváme šance, což Zbrojovku trápilo v zápasech, které jsem viděl. Rozhodovaly drobnosti -standardky, nešťastné odrazy. Nedokážu si to moc vysvětlit, jisté ale je, že teď před reprezentační pauzou musíme zabrat a pak se uvidí. Musíme odčinit tu Ostravu," burcuje na závěr.

Exkluzivní rozhovor s Jiřím Skalákem, pořízený po jeho příchodu, si můžete přečíst zde.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...