Momo Traoré zkolaboval, příčinou byla ucpaná tepna. Je v pořádku a komunikuje

Momo Traoré zkolaboval, příčinou byla ucpaná tepna. Je v pořádku a komunikuje

AKTUALIZOVÁNO ve středu v 10.00 - Hráč Zbrojovky Mohamed Traoré po utkání v Ostravě zkolaboval a aktuálně je v péči lékařů. Příčinou potíží byla ucpaná srdeční tepna, hráč se ihned podrobil operačnímu zákroku.

"Traorého postihla těsně před odjezdem mužstva z Ostravy náhlá nevolnost. Okamžitě mu byla poskytnuta veškerá pomoc a byl převezen do nejbližší nemocnice, kde se podrobil katetrizačnímu zákroku na srdci," uvedl lékař mužstva MUDr. Petr Gál. "Předpokládáme, že hráč je mimo nebezpečí a bude v pořádku," pokračoval v pondělí večer.

Potíže zavinila ucpaná srdeční tepna, která byla zákrokem zprůchodněna. "Hráč se podrobil všem kardiologickým prohlídkám a testům, které jsou pro vrcholové sportovce nezbytné, takže lze s jistotou říci, že tato situace nemá nic společného s náhlým kardiovaskulárním úmrtím u sportovců. Příčiny se budou zkoumat, nelze vyloučit úrazové poškození tepny," řekl Gál, který situaci podrobně konzultuje s lékaři v nemocnici.

V úterý odpoledne přidal klubový lékař Petr Gál další informace: "Momo komunikuje s okolím, je v pořádku. Leží na JIPce Městské nemocnice v Ostravě. V nejbližších dnech se rozhodne, kdy se vrátí do Brna, nyní dostal jako muslim speciální stravu," upřesnil Gál a poděkoval touto cestou ostravským kolegům za včasný zákrok.

V péči ostravských lékařů guinejský fotbalista zůstává. "K jeho případnému návratu na trávník se zatím nelze vyjádřit, prioritou je, aby hráč byl v pořádku," dodal Gál. Podstatná je informace ze středečního dopoledne: Traorého zdravotní stav se po operaci natolik zlepšil, že bude v pátek převezen do Brna, buď rovnou do domácího léčení, nebo na kliniku dr. Gála.

Věřme, že Traoré, na jehož podporu přišly okamžitě po zveřejnění informace desítky povzbuzujících zpráv od fanoušků, bude v pořádku co nejdříve. Momo, držíme palce!

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...