K důležitému duelu zajíždí Zbrojovka do Ostravy

K důležitému duelu zajíždí Zbrojovka do Ostravy

B R N O - V pondělí 26. srpna 2013 se v rámci šestého kola Gambrinus ligy střetnou střetnou dva slavné české týmy, které by si oba fanouškovské tábory přály vidět výše, než se v současné době nachází. Brněnskou Zbrojovku, která český titul vybojovala v roce 1978, bude hostit čtyřnásobný ligový mistr Baník. Klubu milovanému ostravskými fanoušky se letos vůbec nedaří a Brňané také nejsou se čtyřmi body po pěti duelech spokojeni. Bazaly tak v pondělí od 18:00 uvidí důležitý souboj týmů ze spodní poloviny tabulky.

Souboj čtyřbodových týmů

Přestože mají Baník i Zbrojovka na svém kontě prozatím stejný počet bodů, v tabulce jsou na tom lépe Brňané. Ti okupují desátou příčku, zatímco Ostravané jsou patnáctí. Za nimi už je jen tříbodové Znojmo. Oba týmy za sebou mají pět kol, v tom prvním Baník remizoval na Slavii 1:1, ve druhém zápase pak porazil doma Mladou Boleslav. Následoval však tvrdý pád zpátky na zem, když si Baník odvezl z Plzně čtyřgólový výprask. A takový nebyl jen jeden. Ve čtvrtém i pátém kole podlehli modrobílí opět po výsledku 0:4, nejprve doma Jablonci, a poté i v Příbrami. Po dvanácti obdržených brankách ve třech duelech tak na tom Ostravané možná nebudou psychicky nejlépe. Na druhou stranu podle brněnského kouče Ludevíta Grmely má Baník svou sílu a jeho mužstvo by se nemělo jejich špatnými výsledky nechat zmást.

V nejlepší psychické pohodě navíc nemusí být ani Zbrojovka. Jak řekl po domácí prohře s Libercem stoper Pernica, se čtyřmi body po pěti kolech se v Brně nepočítalo. Jihomoravané vyhráli jen v druhém kole, kdy porazili doma Bohemians vysoko 5:1. Bod získali ještě za remízu v úvodním klání v Jablonci. Poslední tři zápasy, stejně jako Baník, Zbrojovka prohrála – postupně doma se Spartou 1:3, v Příbrami 1:2 a v posledním odehraném zápase doma s Libercem 0:1. V pondělí se tak střetnou týmy, které v poslední době nebodovaly, a je tedy jisté, že tentokrát alespoň jeden z nich bodovat bude.

Tři ostravští střelci – Engelmann, Fantiš a Kukec

Vzhledem k tomu, že Baník vstřelil v letošní sezóně pouze tři branky, je jasné, že nijak oslnivé nebudou ani individuální statistiky. Za záda soupeřova gólmana se tak trefili jen tři muži – Vojtěch Engelmann, který odehrál všech pět prozatímních duelů, Antonín Fantiš a Chorvat Davor Kukec. Fantiš s Kukecem nastoupili do čtyř klání.

Hráči Zbrojovky překonali brankáře soupeře sedmkrát. Tři zásahy zaznamenal Miroslav Marković, dvě trefy má na svém kontě matador Pavel Zavadil a po jednom gólu vstřelili Mohamed Traoré s Davidem Paškem.

Sestava Baníku z posledního kola:

Bárta – Zawada, Frydrych, Vomáčka, Dedić – Lukeš, Droppa, Hable (47. Rolinc), Engelmann (62. Milosavljev) – Petrus, Fantiš

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...