Poslední výsledky Baníku nás nesmí mást, kvalitu jeho tým má, ví brněnský kouč

Poslední výsledky Baníku nás nesmí mást, kvalitu jeho tým má, ví brněnský kouč

Ostrava v pondělí zažije velké moravské derby. Baník hostí v 18 hodin před kamerami ČT Sport Zbrojovku. Oba týmy mají za sebou tři porážky v řadě, takže kromě bodů bude v sázce i návrat sebevědomí.

Zbrojovka má za sebou pohárové utkání v Uničově, kde vyhrála 1:0. „Pohár je pohár a liga je liga,“ připomenul opět trenér Ludevít Grmela rozdílnost obou soutěží, nicméně jistou souvislost zdůraznil: „My jsme nejeli do Uničova zkoušet tým na ligu, ale postoupit, což se podařilo. Baník pro nás bude samostatným zápasem, velkým duelem s velkou důležitostí pro oba.“

V předchozím utkání doma s Libercem si Zbrojovka vytvořila několik vyložených střeleckých příležitostí, ale nedala ani jednu. V tomto týdnu posílil její útok Jiří Skalák ze Sparty. Bude připraven už na duel na Baníku? „Na tohle nedokážu nyní odpovědět. Ještě s námi netrénoval, uvidíme, v jakém stavu se u nás objeví, jak zapadne. Je tam moc aspektů, které toto ovlivní a je moc předčasné říkat, jestli bude hrát, či ne,“ myslí si kouč. Naopak v týdnu se tréninkové dávky stále více zvyšovaly u rekonvalescentů Mezlíka a Lutonského. „Tihle dva každopádně rozšíří ofenzivní konkurenci v týmu,“ ví dobře trenér. A tak mezi „jistými“ marody zůstávají Kaščák, Sus a po poháru v Uničově opět Avdič.

Baník podobně jako Zbrojovka prohrál poslední tři zápasy, jenže pokaždé debaklem, vždy 0:4. „Skóre 0:12 je velmi klamné, takhle jednostranně se na to nelze dívat. Baník nemá zase tak špatné mužstvo, pro nás bude z těchto důvodů zápas obtížnější než jindy. Jsme si vědomi, že tým má nůž na krku a dá do toho vše,“ uvědomuje si Grmela. „My jedeme ale na Bazaly s cílem bodovat. Musíme se vrátit k naší hře ze začátku ligy a hlavně proměňovat šance,“ naznačuje brněnský trenér cestu.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...