Šanci dostane širší kádr, ale cíl je jasný: postup do dalšího kola

Šanci dostane širší kádr, ale cíl je jasný: postup do dalšího kola

Ve druhém kole Poháru České pošty vstupují do hry prvoligové celky. Zbrojovka není výjimkou, jejím soupeřem je Uničov, tým MSFL. Hraje se ve středu v 17 hodin na stadionu třetiligového celku.

Zbrojovka má za sebou v lize tři porážky v jedné řadě, nicméně trenér Ludevít Grmela nechce tohle dávat do souvislostí. „Český pohár je samostatná soutěž, která s ligou vůbec nesouvisí,“ myslí si trenér o spojitosti soutěží, ale jedním dechem dodává: „Naším cílem nemůže být nic jiného, než postup do dalšího kola.“

Pro ligové celky bývá příznačné, že v úvodních kolech poháru dávají příležitost hráčům širšího kádru. Zbrojovka nebude výjimkou. „Nebude to ale tak, že by hrál úplně jiný tým. Kostru bude tvořit ligová sestava, k ní se připojí ti, kteří hrávají méně,“ naznačuje prokombinování sestavy. Z herního hlediska by byl rád za proměňování šancí: „Proti Liberci jsme měli čtyři vyložené příležitosti, ale nedali jsme nic. Budu proto hráčům zdůrazňovat maximální koncentraci a důraz v koncovce, z níž by měly pramenit góly,“ přeje si trenér. Do hry zatím nezasáhnou hráči z marodky. „Už trénují s mužstvem, ale po tak dlouhé době si nedovolíme je postavit proti hráčům, kteří pravděpodobně budou hrát hezky od podlahy,“ říká Grmela na adresu Mezlíka a Lutonského.

Uničov má za sebou dvě kola v MSFL. Nejprve vyhrál doma s Prostějovem 2:1, o víkendu podlehl v Hulíně 0:2. „Pro týmy tohoto typu je měření sil s prvoligovým celkem vždy svátkem. Budou se chtít vytáhnout, dají do toho vše, dopředu je poženou diváci,“ ví dobře Grmela a připomíná loňský výpadek a vyřazení Zbrojovky na hřišti tehdy třetiligových Rosic. „To se nesmí opakovat, jedeme pro postup,“ opakuje kouč jasný cíl.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....