Deštěm smáčená výhra - Zbrojovka ve druhém zimním utkání porazila Znojmo 1:0

Deštěm smáčená výhra - Zbrojovka ve druhém zimním utkání porazila Znojmo 1:0

B r n o - Stále neporaženi - to o sobě v tomto roce mohou říct fotbalisté naší Zbrojovky. Ve druhém utkání zimní Tipsport ligy porazili Znojmo 1:0, hned v úvodu se trefil Vraštil. V hustém dešti měli Zbrojováci řadu dalších šancí, které zneškodnil výborný Konvalina.

Trenér Pivarník se opět rozhodl pro hru dvou jedenáctek, pouze Vraštil s Lutonským odehráli delší časový úsek. Poprvé letos nastoupil Koné, dres soupeře naopak navlékl David Gáč, který by ve Znojmě měl na jaře hostovat.

Brno bylo hned od začátku aktivní a přineslo to ovoce - první branku vstřelil již ve druhé minutě po rohovém Lukáš Vraštil. V úvodu to z přímého kopu několikrát zkoušel Pilík, ale balon mezi tři tyče ani v jednom případě nevměstnal. Proti Znojmu se chtěl předvést i Růsek, jeho kličkovaná z dvacáté minuty ale skončila na hranici šestnáctky, kde upadl. Podle sudího se o faul nejednalo. Aktivní byl i další mladík – Ondřej Vintr. Dvojče Marka Vintra obralo soupeře na útočné polovině a dobrou ranou k tyči donutilo Konvalinu k výbornému zákroku.

Po půlhodince hry to mohlo být 2:0. Tožský reprezentant Koné po rohu vystoupal ze všech nejvýš a jeho hlavičce chyběl jen kousek! Zbrojovce zatrnulo o tři minuty později, Znojmo ale svoji tutovku nevyužilo. Perfektní pozici k zahrání přímého kopu měl opět Pilík, z hranice šestnáctky těsně minul bránu. Poločas tedy skončil hubeným vedením 1:0.

Kompletně obměněná sestava ve druhé půli začala zostra. Polák z první posílal do šance Fortese, ale přihrávku nenačasoval ideálně. Chvíli poté vybojoval Fortes rohový kop, po kterém se Zbrojováci dožadovali penalty. Rukou pravděpodobně zahrál jeden z obránců po gólové hlavičce Pavlíka. Druhou branku mohl přidat Krejčí, když se protlačil k hlavičce. Ke smůle Zbrojovky mířil nad.

Nejhezčí akci zápasu rozjela Zbrojovka po hodině hry. Juhar posunul míč Ziklovi, ten okamžitě uvolnil Vraštila. Autor první branky milimetrovou přihrávkou našel ve vápně Krejčího a Konvalina si připsal další skvělý zákrok! Místo Lukáše Vraštila šel patnáct minut před koncem na hřiště Radek Buchta a odchovance mladoboleslavské kopané při střídání doprovázel hlasitý potlesk domácí tribuny.

Konvalina se činil i v osmdesáté minutě, kdy zasahoval proti střele Juhara. Tady musíme ocenit i perfektní přízemní centr Radka Buchty. Zbrojovka měla v druhé pětačtyřicetiminutovce hru pod kontrolou, pět minut před koncem však při ní stálo štěstí, neboť po ojedinělé akci Znojma balon „zacinkal“ na břevno. V závěru ještě zkoušel štěstí Juhar, míč z přímého kopu se kroutil k tyči, narazil však opět na rukavice znojemského gólmana. V silném dešti se pod Palackého vrchem i v druhém zápase po sobě radují fotbalisté Zbrojovky.

Trenér Pivarník po utkání se Znojmem
10.01.2018 | Martin Lísal

Trenér Pivarník po utkání se Znojmem

B r n o - Druhý zápas, druhá výhra. Zbrojovce se úvod zápasové přípravy výsledkově vydařil, po...
Ve druhém utkání Tipsport ligy se Zbrojovka utká se Znojmem
09.01.2018 | Martin Lísal

Ve druhém utkání Tipsport ligy se Zbrojovka utká se...

B r n o - Zbrojovka pokračuje v kopírování jízdního řádu z loňské zimní přípravy. Po Pardubicích...