Zbrojovka v přípravném utkání podlehla Vítkovicím

Zbrojovka v přípravném utkání podlehla Vítkovicím

B r n o - První zápas pod vedením Romana Pivarníka se domácí Zbrojovce nevydařil zcela podle představ. Brno sice v souboji s druholigovými Vítkovicemi brzy vedlo, hosté však ještě v první půli srovnali a díky brance v poslední minutě zápasu dokonali obrat ve skóre.

Sestava Zbrojovky doznala oproti poslední ligové hned šesti změn. Týmu chyběli reprezentanti Kratochvíl s Kijanskasem, Jovanović s Fortesem zůstali jen na lavičce, do týmu se po karetním trestu vrátil namísto Halousky Melichárek a hrál také uzdravený Jablonský. Další hráči dostali v páteční dopoledne volno, případně je trápily drobnější zdravotní potíže.

První velkou šanci měli hosté. Již ve 4. minutě dostal průnikovou přihrávkou Szotkowski, který šel sám na vybíhajícího Melichárka, svoji střelu však namířil mimo. Hned z protiútoku zahrozila také Zbrojovka. Lutonský poslal přesný centr na hlavu Francise Koného, jenž hlavičkoval těsně nad bránu. V 8. minutě už se ale skóre měnilo. Tomáš Pilík poslal od rohového praporku přesný centr na hlavu Lukáše Vraštila, který se na přední tyči trefil přesně.

Po první brance se hra po oboustranně aktivním začátku trochu uklidnila a hrálo se především ve středu pole. Domácí se dostávali do další šance po dobré práci Juhara, který se s Koném a Lutonským dostával do nadějného přečíslení, ten však vyřešil první jmenovaný nepřesnou přihrávkou. Opticky aktivnější Zbrojovka ovšem nakonec své vedení do poločasu neudržela. Ve 39. minutě se dostal k míči na hranici brněnské šestnáctky Mrázek, který našel pod sebou volného Matěje. Ten ve stoprocentní šanci nezaváhal a rozhodl o tom, že týmy šly o přestávce do kabin za nerozhodného stavu.

Týmy vstoupily do druhé půle ve výrazně obměněných sestavách. Zbrojovka poslala do hry všechny čtyři náhradníky, do hry se tak dostali Halouska, Jovanović, Přichystal i Fortes. Úvod první půle ale příliš pohledný nebyl, a to ze strany obou týmů, které spíše sváděly tvrdý boj o střed hřiště. Za domácí se k odraženému míči dvakrát dostal Lukáš Vraštil, hrající druhý poločas na kraji obrany, ani jednou mu však pohotové zakončení nevyšlo dle představ. Na druhé straně vyslal přízemní pokus Mišinský a domácí obrana měla co dělat, aby po Halouskově zákroku dostala míč do zámezí před dobíhajícím Aboubakarem. Po následném rohovém kopu se pro změnu dostal k zakončení zabíhající Kotouč, který ovšem ve velké šanci minul.

Největší šanci Brna ve druhém poločase měl na kopačce Michal Škoda. Toho v 76. minutě našel ve vápně přízemním centrem Jablonský, Škodovu ránu ale vyškrábl nad břevno hostující gólman Nemrava. Koné vzápětí hlavičkoval mimo bránu. Když už vše nasvědčovalo tomu, že zápas skončí remízou, rozhodli hosté utkání v posledních okamžicích. K přímému kopu těsně za hranicí domácího vápna se postavil Mišinský, který povedenou ranou zamířil k tyči a dokonal tak vítkovický obrat ve skóre.

Zbrojovka hostí v přípravném utkání Vítkovice
06.10.2017 | Martin Lísal

Zbrojovka hostí v přípravném utkání Vítkovice

B r n o - Také druhou reprezentační přestávku vyplní Zbrojovka přípravným utkáním. Naším soupeřem...
Roman Pivarník hodnotí utkání s Vítkovicemi
06.10.2017 | Martin Lísal

Roman Pivarník hodnotí utkání s Vítkovicemi

B r n o - Trenér Roman Pivarník dnes vedl Zbrojovku poprvé do zápasu. V přípravě proti Vítkovicím...

Fotogalerie

Všechny fotografie