Zbrojovka i v deseti hráčích sahala po výhře, nakonec z Letné veze bod

Zbrojovka i v deseti hráčích sahala po výhře, nakonec z Letné veze bod

P r a h a - Atraktivní zápas, šance a zajímavé momenty na obou stranách - a ve výsledku remíza 1:1. Zbrojovka má za sebou poměrně vydařený večer, když navzdory dvacetiminutovému oslabení vyválčila na Letné bod. První od roku 2008!

Nervózní úvodní desetiminutovku plnou přerušení uzavřel zahajovací nepřesnou střelou domácí Drchal. Po čtvrthodině si první zakončení připsala i Zbrojovka, to když se Juharův pokus z přímého kopu cestou vedle otřel o boční síť. O dvě minuty později přišla první velká šance. Acosta se nadechl k sólu a nikým neatakován se dostal až před Nițu, na něhož ale šajtlí nevyzrál.

Na druhé straně zahrozil z úhlu Václav Kadlec, bránu však netrefil. Největší šanci poločasu si domácí nechali na 39. minutu, kdy Kanga našel stříleným centrem před bránou Drchala, ovšem ten v jasné pozici před Melichárkem taktéž selhal. První dějství tak branku nepřineslo.

K čemu nedošlo v půli první, na to nebylo třeba čekat dlouho po změně stran. Zbrojovka zahájila druhý poločas aktivně a v 50. minutě šla do vedení. Růsek byl v průniku tvrdě faulován, míč si ale převzal Martin JUHAR. Za hranicí vápna napřáhl a poslal na Nițu míč, který i za pomoci Zahustelovy teče zapadl do sítě!

Ještě veseleji mohlo být o deset minut později. Kratochvíl v brejku naservíroval míč opět Martinu Juharovi, ten svou přízemní střelou mířil k tyči, ale ke druhé brance několik centimetrů scházelo. Za nevyužitou šanci přišel trest. Střelu Stancia ještě Melichárek dokázal vyrazit, z tlaku po následném rohu se však již domácí dočkali vyrovnání, když Vatajelu našel přesným centrem hlavu Ondřeje ZAHUSTELA, který dokázal odčinit svůj díl viny na inkasované brance.

Před závěrečnou půlhodinou se tak začínalo znovu a Spartu vstřelená branka nabudila. Melichárek musel v krátkém časovém sledu čelit pokusům Václava Kadlece a Bena Chaima, Brno ale těžké chvíle zvládlo ustát. Závěr utkání Zbrojovce v 68. minutě zkomplikoval sudí Pechanec. Lukáš Kryštůfek atakovaný na hranici pravidel Václavem Kadlecem odehrál míč směřující do nebezpečného brejku rukou a rozhodčí neváhal vytasit přímo červenou kartu.

Velká šance Sparty na vítězný gól přišla deset minut před koncem, kdy si střídající Lafata naběhl na centr Vatajela a hlavou míč posadil na břevno Melichárkovy brány. Závěrečnou desetiminutovku Brno zvládalo, ba naopak to byla Zbrojovka, kdo mohl strhnout vedení na svou stranu. V poslední minutě zapomněla obrana Letenských po dobré práci debutanta Bazeljuka na střídajícího Sedláka, jenž ale v samostatném nájezdu pouze napálil míč do vyběhnuvšího Nițy. Zápas plný šancí, zvratů a emocí tak skončil zřejmě zaslouženou remízou.

Hráč utkání Juhar: Mohli jsme mít tři body, ale i s jedním jsem spokojený
05.03.2018 | Martin Lísal

Hráč utkání Juhar: Mohli jsme mít tři body, ale i s...

P r a h a - Z utkání Zbrojovky na Spartě uplynulo padesát minut. Turecký brousek Kaya tvrdým...
Pivarník po Spartě: Chtěli jsme vyhrát, remízu ale bereme
04.03.2018 | Martin Lísal. FOTO: sparta.cz

Pivarník po Spartě: Chtěli jsme vyhrát, remízu ale...

P r a h a - Odvážný herní projev, statečný boj v oslabení - a k tomu konečně po letech bodový zisk...
Trenér Pivarník před utkáním na Spartě
02.03.2018 | Martin Lísal

Trenér Pivarník před utkáním na Spartě

B r n o - Fotbalisty Zbrojovky čeká v úvodu jara další náročný test. V neděli 4. března se...

Fotogalerie

Všechny fotografie