Zbrojovka sahala po vyrovnávací brance, nakonec ale prohrává 1:0

Zbrojovka sahala po vyrovnávací brance, nakonec ale prohrává 1:0

J a b l o n e c - Pokažený úvod, pak marná honba za vyrovnáním. Fotbalisté Zbrojovky v utkání na hřišti Jablonce záhy inkasovali, poté ale lapil gólman Melichárek penaltu a zejména ve druhé půli byli Brňané lepším celkem. Na vyrovnání to ale nestačilo.

Úvod zápasu Brňané příliš nezachytili. Jablonec na Zbrojovku vletěl a hned ve druhé minutě spálil obrovskou šanci, za další dvě minuty už ale mohl slavit. Hlavou se po jednom z rohů trefil Zelený. Zbrojovka na sebe poprvé upozornila po deseti minutách hry, kdy měla možnost rozehrát rohový kop, který jablonecká obrana uhlídala.

První střelu na bránu vyslal aktivní Kratochvíl, dvakrát v krátkém sledu mířil mimo. Od ještě větších problémů Brno zachránil brankář Melichárek, který lapil penaltový pokus Stanislava Tecla. Celé situaci předcházel diskutabilní zákrok v šestnáctce. Tento moment hosty přece jen povzbudil a ve zbytku půle již byli Jablonci vyrovnaným soupeřem.

Koného pokus zblokoval Pernica, po následném rohu musel zasahovat brankář Valeš. Střele Pilíka se do cesty postavil jeden z obránců. Poslední příležitost měl Jablonec ze standardky, ale obrana Zbrojovky si velmi dobrý centr pohlídala. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:0.

Trenér o přestávce sáhl do sestavy. Lutonského nahradil Fortesem a od prvních minut bylo jasné, že Zbrojovka se zápasem chce něco udělat. Problém nastal ve chvíli, kdy Kijanskas stáhl unikajícího Mihálika, za což viděl žlutou kartu. Přímý kop ze dvaceti metrů nadělal Zbrojovce starosti, nakonec ale tlak Jablonce ustála. O další ohrožení se pokoušel Kratochvíl s Pilíkem, na hranici šestnáctky ale druhý jmenovaný ztratil balon. Nebezpečný centr posílal do vápna Jablonský, ale kulatý nesmysl nakonec nikoho nenašel.

Zbrojovka stupňovala tempo. Tutovku měl na hlavě Koné - ideální centr Kratochvíla ale zůstal nevyužit, tožský útočník mířil doprostřed brány. Do šance se probíjel také Pilík, svou střelou jen těsně minul tyče. Podobně jako s Duklou zkoušel štěstí Kratochvíl. Na polovině hřiště po přiťuknutí Koného se pokusil přelobovat vyběhnutého Valeše – ani v tomto případě se ale míč mezi tyče nevešel. Překonat Valeše se pokusil také Fortes, domácí gólman odolal. Zbrojovka ve druhém poločase převzala iniciativu a balon Jablonci příliš nepůjčovala.

Jablonec hrozil spíše sporadicky, nebezpečný brejk hasil Melichárek včasným vyběhnutím. A brněnský brankář vzápětí zasahoval u své levé tyčky proti střele Mihálika. Na trávníku to jiskřilo, Trávník uviděl žlutou za tvrdý faul na Kratochvíla. Slušnou příležitost měl Vraštil, ale nemířil přesně. A minuty plynuly.

Velkou šanci měl na kopačkách Tecl, ale Melichárka nepřekonal. Dorážka Diviše se mezi tři tyče nevešla. Dobrou střelou se na druhé straně prezentoval Fortes. Branku mohl vsítit také Polák, ale nedokázal balon nasměrovat do brány. Zkoušel to i mladík Janošek, jenže bránu v těžké pozici vůbec netrefil. V nastaveném čase se Zbrojovka nastěhovala na útočnou polovinu Jablonce, bránu už ale neohrozila a ze severu Čech odjíždí s prázdnou.

Trenér Pivarník po utkání v Jablonci
05.11.2017 | Martin Lísal

Trenér Pivarník po utkání v Jablonci

B r n o - Čtyři minuty nastavení uběhly jako voda a závěrečný hvizd ukončil veškeré naděje na...
Trenér Pivarník před utkáním v Jablonci
03.11.2017 | Martin Lísal

Trenér Pivarník před utkáním v Jablonci

B r n o - Z podzimního fotbalového koláče zbývá ukrojit už jen čtyři dílky. Ten první přijde na...