Zbrojovka ve Zlíně vedení neudržela. Ševci otočili zápas v oslabení

Zbrojovka ve Zlíně vedení neudržela. Ševci otočili zápas v oslabení

Z L Í N - I po druhém ligovém kole Brno na své první body nadále čeká. Zbrojovka se přitom ve Zlíně na začátku druhé půle dostala do vedení, když penaltu po faulu vyloučeného Janíčka proměnil Tomáš Pilík. Oslabený Zlín se ale semkl a po vlastní brance Pavlíka rozhodl o vítězství domácích Ekpai.

I přes územní převahu Zlína v úvodní dvacetiminutovce byla Zbrojovka nebezpečnějším mužstvem. V 10. minutě se do zakončení efektním způsobem prokličkoval Alvin Fortes a z bezprostřední blízkosti napálil Dostála v bráně Zlína. Stejný hráč se po nedůrazu zlínské obrany dostal do zajímavé pozice i o deset později, ani z druhé strany však Fortes nenašel před brankou ideální řešení.

Největší vzrušení první půle přišlo deset minut před pauzou. Ševci nejprve museli řešit ve vlastním vápně závar po rohovém kopu, po němž měl ke skórování nejblíže Koné. Poté přišel rychlý brejk domácích a nájezd Matejova zneškodnil včasným vyběhnutím Melichárek. Poločas uzavřela šance Diopa, který z hranice penalty tísněn přestřelil.

Zlín se dočkal další šance hned po návratu na hřiště. Centr z levé strany propadl na zadní tyč k Ekpaiovi a jeho volej vyrazil Melichárek nohou. Jeden z klíčových okamžiků zápasu pak přišel v 51. minutě. Zlínský kapitán Janíček podkopl ve vápně unikajícího Koného a domácí postihl dvojitý trest v podobě vyloučení a pokutového kopu. Ten s trochou štěstí a po zásahu gólmana Dostála Tomáš PILÍK proměnil a poslal Brno do vedení. I o druhý gól nové sezony se tak postarala nová tvář ve zbrojováckém dresu.

Druhou branku mohla naopak přidat jedna z největších brněnských stálic. Fortes vybídl ke střele levačkou Milana Lutonského a jeho projektilu chybělo možná půl metru. V 67. minutě si pak vybral slabou chvilku i druhý z kapitánů, Petr PAVLÍK. Ten poslal nešťastně hlavou míč do šibenice vlastní brány a vyběhnutý Melichárek se již mohl jen bezmocně ohlédnout - 1:1.

Ševci, mohutně podporovaní domácím publikem, se dostali do laufu a za pět minut byl obrat dokonán. Po rohovém kopu došlo ve vápně k biliáru, na jehož konci se míč dostal k Mosesu EKPAIOVI a nigerijský útočník poslal Zlín poprvé do vedení.

Brno mělo nejblíže k vyrovnání tři minuty před koncem, kdy přímý kop Pilíka skončil jen těsně vedle Dostálovy zadní tyče. Ani ve tříminutovém nastavení si již ale Zbrojovka šanci ke skórování nevytvořila a z Letné tak odjíždí s nepořízenou.

Ondřej Vintr: Ligová premiéra? Nejsem typ, který by si z toho dělal hlavu
07.08.2017 | Martin Lísal. FOTO: Dalibor Michalčík (fcfastavzlin.cz)

Ondřej Vintr: Ligová premiéra? Nejsem typ, který by si...

B r n o - Dvacáté narozeniny, pak ligová premiéra. Ondřej Vintr má za sebou týden plný milníků. Ke...
Trenér Habanec hodnotí utkání ve Zlíně
05.08.2017 | Martin Lísal

Trenér Habanec hodnotí utkání ve Zlíně

B r n o - Do konce utkání ve Zlíně chybělo pětadvacet minut, Zbrojovka vedla 1:0 a navíc hrála...
Další divácky atraktivní bitva - Zbrojovka míří do Zlína
03.08.2017 | Martin Lísal

Další divácky atraktivní bitva - Zbrojovka míří do...

B r n o - Po neúspěšném moravskoslezském derby čeká na Zbrojovku další regionální souboj, ve druhém...