Zbrojovka v generálce zdolala Kayserispor 2:1

Zbrojovka v generálce zdolala Kayserispor 2:1

K a p r u n - Fotbalisté Zbrojovky mají za sebou úspěšnou generálku na nový ročník ligy. Díky dvěma rychlým brankám na začátku utkání porazili turecký Kayserispor 2:1.

V kádru soupeře do utkání nakonec nezasáhl Asamoah Gyan, nechyběl ale portugalský reprezentant Varela či hráč tureckého národního týmu Bulut.

Brňané se ale známých jmen nezalekli a měli doslova snový vstup do utkání. Hned ve druhé minutě odcentroval Pilík, Koného hlavičku ještě gólman fantasticky vyškrábl, k dorážce se ale prodral Lutonský a ten už uspěl.

Brněnští fotbalisté po rychlém startu neusnuli na vavřínech a díky neustávajícímu tlaku přidali druhou branku. V deváté minutě ji z oblasti penaltového puntíku po Fortesově přesném centru opět hlavou vsítil Miloš Kratochvíl a hostující brankář mohl celé akci jen přihlížet. Převaha domácího týmu trvala zhruba do konce první třetiny zápasu, spád hry poté narušila strkanice po jednom ze zákroků.

Do druhého poločasu tedy Zbrojovka nastupovala s luxusním dvoubrankovým vedením. Krátce po úvodu se nad Rakouskem začal snášet déšť, který ale nijak neovlivnil průběh utkání. V 67. minutě se blýskl fantastickým zákrokem Dušan Melichárek, jeho čisté konto ale vydrželo jen čtyři další minuty.

Dvacet minut před koncem utkání byla nařízena penalta proti domácímu celku, a Cristian Sapunaru, exekutor penalty Melichárka na druhou stranu brány - 2:1. V poslední desetiminutovce Atila Turan po přímém kopu orazítkoval tyč, o poslední střelu utkání se postaral Bia, mířil ale těsně vedle.

Zbrojovka tak nakonec v sílícím větru výhru ubránila a v generálce na ligu zvítězila 2:1.

VIDEO: V generálce proti Kayserisporu, duel můžete sledovat živě na Zbrojovka TV!
21.07.2017 | Martin Lísal

VIDEO: V generálce proti Kayserisporu, duel můžete...

K a p r u n - Fotbalisté Zbrojovky nastoupí dnes od 18 hodin v generálce na ligu proti tureckému...
Kouč Habanec po generálce: Kluci se semkli a v závěru vítězství vybojovali
21.07.2017 | Martin Lísal

Kouč Habanec po generálce: Kluci se semkli a v závěru...

K a p r u n - Dva rychlé góly v dnešní generálce proti Kayserisporu položily základ k vítězství....

Fotogalerie

Všechny fotografie