Zbrojovka zahájila soustředění prohrou. Düsseldorf v druhé půli zužitkoval svůj tlak

Zbrojovka zahájila soustředění prohrou. Düsseldorf v druhé půli zužitkoval svůj tlak

První zápas na rakouském soustředění se Zbrojovce nevydařil. V prvním poločase brněnský celek několikrát podržel Melichárek, po hodině hry již ale po zdařilém brejku skóroval Fink. Zbrojovka se mohla dočkat vyrovnání pět minut před koncem, kdy německý celek zachránila tyč.

Brno do utkání nevstoupilo v nejšťastnějším rozpoložení a dva závary ve svém vápně v úvodní dvacetiminutovce musel hasit až Melichárek. Přesto to byla Zbrojovka, kdo první rozvlnil síť. Branka po přímém kopu Pilíka ale nemohla být uznána pro ofsajd. První poločas tak skončil bez branek.

Do druhé půle vstoupilo Brno aktivněji. Fortuna ale po deseti minutách srovnala hru a na větší šanci se čekalo. Po hodině hry pak přišla laciná ztráta ve středu hřiště a rychlý kontr německého týmu, který po přihrávce z levé strany přetavil v branku Fink.

Hosté byli při chuti a s další šancí přispěchal Bebou, Melichárek však tentokrát vytáhl skvělý zákrok. V 70. minutě pak musel brněnský brankář hasit další příležitost domácích, když se za záda brněnských zadáků dostal Hennings. Skóre naštěstí zůstalo neměnné. Na druhé straně se prezentoval povedeným pokusem Sedlák a po Janoškově standardce skončil míč nad bránou.

Největší šance Zbrojovky na vyrovnání přišla až pět minut před koncem zápasu, kdy po dalším Janoškově přímém kopu míč prolétl vápnem a skončil na tyči. V posledních sekundách zápasu mohla Fortuna celkové skóre zvýšit, Melichárkovi ale tentokrát na čáře pomohl Šural, a tak zápas skončil výhrou německého celku v poměru 1:0.

Habanec po Düsseldorfu: Utkání mohlo skončit i vyšším rozdílem
19.07.2017 | Martin Lísal

Habanec po Düsseldorfu: Utkání mohlo skončit i vyšším...

K a p r u n - Přípravné utkání proti Düsseldorfu se Zbrojovce nepovedlo herně ani výsledkově....
VIDEO: Zbrojovku prověří Düsseldorf, duel můžete sledovat na Zbrojovka TV!
18.07.2017 | Martin Lísal

VIDEO: Zbrojovku prověří Düsseldorf, duel můžete...

K a p r u n - Druhý den na soustředění v Kaprunu přináší úvodní herní test. Zbrojovka se dnes od 18...

Fotogalerie

Všechny fotografie