První duel s Jihlavou vítězný, Zbrojovka postupuje do čtvrtfinále MOL Cupu

První duel s Jihlavou vítězný, Zbrojovka postupuje do čtvrtfinále MOL Cupu

B r n o - První část jihlavského dvojboje je za námi a skončila úspěšně. Zbrojovka v osmifinále MOL Cupu porazila Jihlavu 2:1, o branky se postarali Řezníček a střídající Škoda.

Trenér Habanec nasadil do brány Veselého, v poli se objevil po delší době Weber a hrál také uzdravený Vraštil. Úvod utkání byl poměrně vyrovnaný, s přibývajícím počtem minut ale přebírala otěže duelu domácí Zbrojovka.

Ta se dostala také do první opravdu větší možnosti. Kapitán Řezníček se dostal na malém vápně k míči a jen krok mu chyběl k tomu, aby propálil Rakovana. Zajímavé byly také dvě standardní situace těsně za hranicí šestnáctky. Na opačné straně hřiště kontroval Dvořák, který se vynořil v šestnáctce a vyslal na Veselého poměrně nebezpečnou ránu, pohříchu však nepřesnou.

Poté přišly minuty dua Weber – Řezníček. Druhý jmenovaný hrozil dvakrát po sobě, Weberův střílený centr pak hlavou jen těsně minul a Rakovan měl co dělat, aby míč vyrazil na rohový kop. Ve 38. minutě už se ale Brňanům vedlo lépe – Weberův centr opět našel Řezníčka a ten si už věděl rady, míč umístil přesně k tyči.

Ve zbytku půle už Brno dominovalo a celý poločas zakončila další velká možnost, kdy se míč za čáru snažili dotlačit postupně tři hráči Zbrojovky. Rakovan ale odolal a udržel poločasové skóre pro Jihlavu přijatelné.

Do druhého dějství nahradil Řezníčka Škoda a Zbrojovka pokračovala v náporu. Ještě ve 46. minutě se za obranou zjevil Vávra, sám před Hanušem volil technické zakončení a těsně minul bránu. Vzápětí hrozil Pašek a ve 49. minutě vrcholil tlak Brňanů pokutovým kopem, nařízeným za ruku ve vápně. K exekuci se postavil Michal Škoda a potvrdil dobrou střeleckou pohodu posledních týdnů – 2:0.

Poklidné tempo následujících minut ovšem narušil výpad Jihlavy, zakončený faulem. Z nařízené standardky přišel kontaktní gól, na centr si nejvýš vyskočil Rosa a vrátil Jihlavu do hry. A mohlo být hůře, když v 70. minutě propadl míč na nohu Ikauniekse, ten se ale své pozice spíše zalekl.

Zbrojovka i v dalších minutách v porovnání s první půlí spíše vyklidila pole, míč drželi hosté. Ti zahrozili deset minut před koncem, Veselý ovšem ve spolupráci s obranou situaci ustál a v závěru pak vychytal i exbrněnského Šamánka. Brňané nakonec utkání dovedli k postupové výhře 2:1 a mohou vyhlížet jarní čtvrtfinále.

Veselý po poháru: Jsem rád za každý start
27.10.2016 | Martin Lísal, Jakub Sabol

Veselý po poháru: Jsem rád za každý start

B r n o - Gólman Vlastimil Veselý si po pohárové premiéře v Ústí zaknihoval do statistik další...
Postup byl zasloužený, hodnotil Habanec úspěšné osmifinále MOL Cupu
26.10.2016 | Martin Lísal, Jakub Sabol

Postup byl zasloužený, hodnotil Habanec úspěšné...

B r n o - První díl dvojboje úspěšně splněn, Zbrojovka zdolala v osmifinále MOL Cupu Jihlavu a...
Trenér Habanec před pohárovým utkáním s Jihlavou
25.10.2016 | Martin Lísal

Trenér Habanec před pohárovým utkáním s Jihlavou

B r n o - Hrát během jednoho týdne dva soutěžní zápasy proti stejnému soupeři, to není úplně běžné....