Zbrojovka vítězí v Jablonci po devíti letech!

Zbrojovka vítězí v Jablonci po devíti letech!

Výtečně! Brněnští fotbalisté po výborném výkonu vyhráli v Jablonci a připsali si tak první venkovní výhru v této sezoně. V úvodu utkání se prosadil Škoda, vítězný gól obstaral na začátku druhé půle Řezníček.

V první minutě se k míči dostal Řezníček, jehož přihrávka pod sebe byla sražena na roh, po němžstřílel nebezpečně Škoda. Chvíli poté byli diváci na stadionu svědky kuriózního momentu, kdy se na jednom místě srazili hned čtyři fotbalisté. Řezníčkovu přihrávku, která hledala Hyčku, vystihl Hrubý.

Brněnská radost propukla již v osmé minutě. Nadýchaný oblouček Kuby Řezníčka si šikovně zpracoval Škoda, pláchnul obraně a chladnokrevně propálil Hrubého. Pro Michala to byla již pátá branka v letošním ročníku. Odpovědět mohl Masopust, hlavička jabloneckého záložníka ale těsně minula bránu. Velkou šanci poté měl Hyčka, po Sedlákově parádní přihrávce ale tváří v tvář strážci domácí svatyně neuspěl a nepovedla se mu ani následná dorážka.

Jako blesk z čistého nebe Jablonec vyrovnal. Na hezký centr si ve vápně naskočil bývalý útočník Brna Doležal a nedal Melichárkovi šanci. Škoda mohl vrátit Zbrojovce vedení, ale nadýchaný bochánek do brány neumístil. Melichárek se zase musel činit, když lapil střelu unikajícího Tecla. Pět minut před přestávkou se ke střele prodral Přichystal, ale bohužel pro Zbrojovku přestřelil. V úplném závěru měl po Řezníčkově šanci na noze vedoucí gól mladičký Krejčí, ke kterému se odrazil míč, ale bohužel trefil jednoho z obránců. Poločas tak skončil za stavu 1:1.

Zbrojovka na svého soupeře vletěla jako vítr. Kuba Přichystal vyslal do úniku svého jmenovce Řezníčka, brněnský šutér, podobně jako na začátku Škoda, utekl obráncům a střelou mezi nohy Hrubého protrhl střeleckou smůlu! Obdobná situace se opakovala o pár minut později, tentokrát nejlepšího střelce minulé sezóny zastavil praporek pomezního. Po hodině hry se připomněl Kouřil. Rána z hranice šestnáctky se mezi tři tyče nevešla. Přichystal na křídle zamotal hlavu Hybšovi, přihrál pod sebe na Hyčku, kterému chyběl krok.

Po delší odmlce předvedli Hyčka s Řezníčkem rychlý brejk. Drobný křídelník přiťukl hráči s číslem 37, tomu střela příliš nesedla. Zase Řezníček! Tentokrát potáhl balon po křídle, ale v klíčový moment mu stoper Beneš ukopl míč. V osmdesáté minutě podržel Zbrojovku Melichárek, když lapil střelu Vágnera z bezprostřední blízkosti. Tři minuty před koncem se Řezníček protáhl do vápna, ale nepřihrál přesně. V samotném závěru Jablonec Zbrojovku přitlačil. Kubista nebezpečně pálil po rohu, ale minul. Závěrečný roh už Melichárka příliš neohrozil. Zbrojovka tak z Jablonce po devíti letech veze tři body - a v tabulce se posunuje o několik příček výš.

Gólovou metu si nechám pro sebe, usmívá se střelec Škoda
17.10.2016 | Martin Lísal

Gólovou metu si nechám pro sebe, usmívá se střelec...

J a b l o n e c - Kdo si v posledních zápasech vsadil na to, že Michal Škoda rozvlní síť, rozhodně...
Jakub Přichystal: Pocit po gólu byl perfektní, teď se musím snažit dál
15.10.2016 | Martin Lísal

Jakub Přichystal: Pocit po gólu byl perfektní, teď se...

B r n o - Jakub Přichystal se proti Spartě dočkal čtvrtého ligového startu v kariéře - a hlavně...
Habanec po Jablonci: Takové vítězství jsme potřebovali
15.10.2016 | Martin Lísal

Habanec po Jablonci: Takové vítězství jsme potřebovali

J a b l o n e c - Posledním trenérem, který dovedl Zbrojovku ke třem bodům v Jablonci, byl před...

Fotogalerie

Všechny fotografie