Pohárovou bitvu rozhodl smolný gól, Zbrojovka v Plzni prohrála 1:2

Pohárovou bitvu rozhodl smolný gól, Zbrojovka v Plzni prohrála 1:2

P l z e ň - Úvodní pohárovou bitvu v Plzni přinesla do odvety nadějný výsledek. Brňané odpověděli na vedoucí gól domácích Řezníčkovou trefou, deset minut před koncem ale remízu odvál Jan Kopic. Prohra 1:2 slibuje do odvety tuhý boj, hrát se bude 3. prosince v Brně.

Oba soupeři se museli obejít bez reprezentantů, Plzni z tohoto důvodu dokonce scházel hlavní trenér Krejčí. Zbrojovka oblékla pro utkání bílou sadu dresů, ve středu zálohy nastoupil vedle Zavadila talentovaný Weber, v bráně dostal šanci Doležal.

Před úvodním hvizdem uctili všichni přítomní minutou ticha oběti teroristického útoku ze 13. listopadu. Brňané se v první půli spíše bránili, ale kdykoliv vycítili možnost, pustili se do útoku. V první takové příležitosti pálil vedle Řezníček, tentýž hráč zakončil první dvacetiminutovku o poznání nebezpečnější ranou. Nejlepší střelec Brna si naběhl na Zavadilův centr z přímého kopu, Bolka ovšem nepropálil.

Plzeňští měli v poli dle očekávání převahu, jejich ataky často zastavil ofsajd. Solidně zaplněnými tribunami to jen zahučelo, když šestnáctkou prolétl Rajtoralův nebezpečný centr. Ve 35. minutě již mohly tribuny Doosan Areny vybuchnout nadšením minutě, po chybě obrany se dostal do úniku Aidin Mahmutović a nekompromisně propálil Doležala.

To domácí nakoplo, měli i další šance. Petrželu musel odvážným vyběhnutím zastavit Doležal, Mahmutović vzápětí nezopakoval svůj brejk, ztroskotal na stoperech. Na druhé straně zhatil Škodovu šanci ofsajd. Na konci půle bylo Brno aktivnější, po rohu a Lutonského přiťuknutí pálil těsně vedle Keresteš. Ze skrumáže zase vyslal překvapivou střelu Škoda, Bolek byl ovšem připraven.

V úvodu druhé půle Plzeň Zbrojovku sevřela, míč se dostal ke Kučerovi a jeho prudkou ránu zastavil takřka hokejovým pádem do střely Malík. Zbrojovka se zkoušela prosadit pomocí rychlých kontrů, konsolidovaná obrana Plzně nicméně dlouho odolávala.

Navýšení náskoku nebylo daleko v 56. minutě, kdy Mahmutović obešel Doležala, dostal se ovšem z výhodného úhlu a nakonec vůbec nezakončil. Na druhé straně se Brňané prokombinovali až k ráně střídajícího Lacka, míč zamířil nad bránu.

Veseleji bylo v 71. minutě. Lutonského pokus ještě gólem neskončil, Brno ale pokračovalo v ataku a svou sílu ve vápně nakonec prokázal Jakub Řezníček. Plzeň si nachystala rychlou odpověď, zblízka míč dopravil do sítě Holenda - radost ale rychle uťal praporek pomezního.

Hra měla svižné tempo, hned vzápětí se k Bolkovi řítila čtveřice Brňanů, k Lackově příhře chyběl Zoubelemu jen kousek. Za pár vteřin zase hrozil Holenda, jeho pokus naštěstí neměl potřebnou razanci a Doležal zakročil. V 79. minutě již ovšem neodolal - Jan Kopic se uvolnil ve vápně, střelu z úhlu namířil do tyče a Doležal si míč vzápětí nešťastně srazil do sítě.

Na výsledku 2:1 se již v závěru nezměnilo nic, což znamená, že Brno si do odvety veze poměrně nadějný výsledek.

Výsledek je do odvety hratelný, těší Kotala po úvodním utkání osmifinále
16.11.2015 | Martin Lísal

Výsledek je do odvety hratelný, těší Kotala po úvodním...

B r n o - Zbrojováci odjížděli do Plzně s cílem vytvořit si dobrou pozici pro prosincovou odvetu....
Zbrojováky čeká pohárové osmifinále, k prvnímu utkání jedeme do Plzně
13.11.2015 | Martin Lísal

Zbrojováky čeká pohárové osmifinále, k prvnímu utkání...

B r n o - A zase Plzeň! Pár týdnů po ligové bitvě se Zbrojovka znovu postaví obhájci trofeje, a to...