VIDEO: Střelecký půst neskončil, Zbrojovka podlehla Ingolstadtu 0:2

VIDEO: Střelecký půst neskončil, Zbrojovka podlehla Ingolstadtu 0:2

M i t t e r s i l l - Zbrojováci opět mířili jen do tyčí, čekání na gól stále pokračuje. I díky tomu Zbrojovka v přípravném utkání podlehla německému Ingolstadtu 0:2.

Bundesligový nováček nasadil od začátku většinu svých opor a v úvodu utkání nepustil Zbrojovku k míči. Vybojoval dvě standardní situace, přičemž ta druhá vedla k úvodní brance. Großův přímý kop prolétl kolem zdi a klubka hráčů, Melichárek míč vyrazil a trestuhodně volný Brégerie jej prudce napálil do sítě.

Za dalších pár minut diváci, kteří se v úmorném vedru usadili na stinné tribuně, jen zahučeli při střeleckém pokusu australského reprezentanta Leckieho, míč nakonec mířil mimo tyče. V modrém hrající Brno se stále nemohlo dostat do tempa, byť postupně dusilo nebezpečné akce soupeře - defenziva bavorského celku nepouštěla Zbrojovku v podstatě k ničemu.

Až ve 35. minutě se osmělil Řezníček, jehož pokus z dálky Özcan lapil. Neujal se ani Zavadilův přímý kop, ani dva kopy rohové, Vávrovou střelou nad skončil rychlý protiútok po ose Škoda - Zavadil - Zoubele. Ovšem když už nic, znamenalo to alespoň zvýšenou aktivitu Zbrojovky v závěru půle.

V úvodu druhého dějství dvakrát podržel tým Melichárek - nejprve zakročil proti Leckieho ráně zblízka, poté akrobaticky vyrazil záludnou malou domů.

Další zlom přišel v 68. minutě. Mnoho nechybělo, aby Zbrojovka protrhla střelecké trápení - Martin Chrien poslal po Škodově centru míč do břevna, o dorážku se pokusil Stanislav Vávra, odkrytou branku ovšem minul. A za dvě, tři minuty naopak udeřil soupeř. Rohový kop prolétl kolem přední tyče, Almog Cohen byl na správném místě a Zbrojovka prohrávala o dvě branky.

To mohl změnit ještě v samém závěru po rychlém kontru a Chrienově centru Malík, i jeho pokus ale zastavila tyč. Zbrojovka nasadila v průběhu druhé půle do hry čerstvé hráče, poprvé po zranění se na hřiště podíval také Slovinec Frelih. Bohužel, na prohře a čtvrtém utkání bez vstřelené branky to nezměnilo již nic.

V generálce na ligu čekají na Brňany v sobotu Brémy.

Dnes se ukázal rozdíl v kvalitě hry, uznal trenér Kotal
16.07.2015 | Martin Lísal

Dnes se ukázal rozdíl v kvalitě hry, uznal trenér...

M i t t e r s i l l - Předposlední test před startem ligy Zbrojovce nevyšel - střeleckou smůlu...
Druhý test je tu - Zbrojovka změří síly s Ingolstadtem
15.07.2015 | Martin Lísal

Druhý test je tu - Zbrojovka změří síly s Ingolstadtem

K a p r u n - Rakouské soustředění se nachází v polovině, na hráče Zbrojovky dnes čeká druhé...

Fotogalerie

Všechny fotografie