Rychlé vyrovnání nám pomohlo, vypichuje Hladký jeden z klíčových momentů včerejší kanonády

Rychlé vyrovnání nám pomohlo, vypichuje Hladký jeden z klíčových momentů včerejší kanonády

B r n o - Po úspěšné ligové premiéře v Jablonci čekal Zbrojovku úplně jiný zápas - proti Bohemians se ocitla v roli favorita, což dobře vnímal i Václav Hladký. Ve zkoušce nakonec znovu obstál, stejně jako celý tým - inkasoval jedinkrát a Zbrojovka vyhrála 5:1.

"Čekaly se od nás tři body a věděli jsme, že to bude jiné než v Jablonci, že soupeř nebude tak útočit a tvořit musíme my. Navíc se nám nepovedl začátek, ale pořád jsme si říkali, že je před námi ještě přes osmdesát minut a čas na obrat," vykládal mladý gólman po utkání.

S obdrženým gólem mnoho dělat nemohl, hosté Zbrojovku rozebrali a Kalina zakončoval pod břevno. "Trochu nás ta branka zaskočila, ale nervózní jsme nebyli. Navíc se nám povedlo srovnat poměrně rychle. Ve druhé půli jsme už potom byli lepším celkem."

Hladký neměl mnoho práce, ale pár situací řešit musel. Za stavu 0:1 to byl například pokus o brejk v podání Štochla. "Inkasovat druhý gól, to už by zrovna dobré nebylo. Naštěstí tam ještě křižoval Alda Schuster, já tam byl včas, takže jsme to zvládli. Pak měl soupeř několik standardních situací, kdy bylo třeba jít ven z branky, jinak spíše propagační střely," vzpomínal.

Aktuálně jej tedy mohou hřát čtyři body i reakce fanoušků. "Ty jsou pozitivní. Nejen od kamarádů, i od lidí, které neznám. Na stadionu jich bylo dost a snad se jim naše hra líbila, byli slyšet. Doufám, že na Spartu to bude ještě lepší a dojde jich co nejvíc," pozval diváky na další duel.

Zbrojovka se proti Spartě představila i na jaře, u toho byl Hladký jen na lavičce. Nyní se s největší pravděpodobností postaví mezi tyče. "Těším se moc, ten jarní zápas byl jeden z nejlepších za poslední roky a je možné, že teď dojde ještě víc lidí. Duely se Spartou jsou pro Brňany nejpikantnější," říká gólman, který má dosud na kontě tři ligové starty.

Není tedy divu, že současné období jednoznačně označuje jako vrchol kariéry. "Užívám si to a bavím se. Před tolika lidmi jsem ještě nikdy nechytal, vždy jsem byl jen na lavičce. Jako malý jsem zažil Lužánky, ale jen jako divák. Takže toto období řadím zatím nejvýš," potvrzuje.

Hladký má trochu neobvyklý sen - vstřelit gól z penalty. Nevěřil si na ní i včera za stavu 2:1? "O tom jsem nepřemýšlel, ještě nebylo rozhodnuto a zápas se lámal. Být to 5:1, tak je to asi jiné a třeba by se zadařilo," usmíval se.

Mimochodem - Zbrojovku čeká v srpnu pohárový duel s Uničovem. To je, ač by to málokdo řekl, kat brněnských pohárových nadějí - jednou Zbrojovku vyřadil v prodloužení a jednou po penaltách. "Pokud by k tomu došlo i tentokrát, věřil bych si a klidně se k tomu postavil. Lepší by ale samozřejmě bylo postoupit bez nervů," zakončil náš rozhovor.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...